Kategoriat: Ajankohtaista

Pääsin pulahtamaan mökkini pikku järveen ensi kertaa. Kun tulin mökille yhdeksältä, laiturin vieressä oli vielä jäätä. Iltapäivään mennessä se suli laiturin ympäriltä ja saatoin uida rannan suuntaisesti.

Aamuinen kuva eräästä lähijärvestä

Päivä meni

haravoidessani ja keittiötöissä. Kuten lättyjen paistossa kamiinan päällä ja kahvinkeitossa. Valurautapannussa lätty kääntyi ilmassa ja lättyjen jälkeen paistui ja maistui siinä paahdettu ruisleipä ja makkara. Kevyttä kesäruokaa...

Naamakutsut

minulla oli luonani torstaina. Meillä oli hauska ilta muutamien naisten kanssa, kun esittelijän opastuksella hoidimme kasvomme ja kätemme. Lopuksi joimme teetä, söimme voileipiä ja jäätelöä. En ole ostanut jäätelöä pitkään aikaan, sillä se on huonosti säilyvää. Joku syö sen pakasteesta heti. Mutta mehujäätelöt säilyvät ja säilyvät... lapsenlapsi niitä innoissaan syö käydessään. Viime kesäisiä ovat ja aina vaan niitä riittää.

Kohtaaminen uimahallin

vesijuoksualtaassa oli piristävä tapaus eilen. Olin nukkunut hyvin ja vastoin torstaista kepulioloa voin mainiosti. Niinpä hölköttelin uimahallille ja uin kilometrin. Sen päälle siirryin vesijuoksualtaaseen aikeenani puolisen tuntia räpistellä siellä toisten seassa.

Vesijuoksu on minusta erityisen kyllästyttävää. Nimittäin jos ei ole juttuseuraa. Niinpä änkesin polskimaan erään rouvan rinnalle ja kiertelimme allasta melkein tunnin. Elämänkohtaloita kerrottiin, uskostakin puhuttiin ja minä kerroin seurakunnasta, jossa olen oppinut armoa tuntemaan ja sitä edelleen opettelen. Ilman Jeesusta ei ole armoa, ei Jumalaa, ei mitään!

Samettiruusuja kasvamassa

Taimen kasvatusta

Olen aivan innoissani samettiruusuistani. Minulla on niitä monen ikäisiä ja kokoisiä, sillä kylvän lisää sitä mukaa, kun saan edelliset töttöröihin kasvamaan.

Mökillä on myyriä, mutta toivon, että ne pääsevät hengestään kesään mennessä. Mutta ne eivät kuulemma pidä samettiruusujen pistävästä mausta, joten senkin takia tämä laji on minulle mieleen.

Katsotaan, mitä muuta innostun viljelemään. Ehkä vähän perunaa ja koristekurpitsaa ainakin. Myyrät tosin vähän arveluttavat, mutta täytyy syöttää niille myrkkyä, että jättävät pottuni rauhaan. Ei kai siinä muu auta.

Ystävälläni oli myyräkuume

vuosi sitten ja hän oli todella sairas. Sitä ei tee mieleni kokea, jos voin sen välttää.

Mailis

Janatuinen kirjoittaa Jää luoksemme -kirjassaan, joka on päivähartauskirja koko perheelle:

Niin Johannes lähti liikkeelle ja kulki kaikkialla Jordanin seudulla saarnaten ja kehottaen ihmisiä kääntymään ja ottamaan kasteen, jotta synnit annettaisiin heille anteeksi. Luuk 3:3

- - Johanneksen kaste ja Jeesuksen säätämä (kristillinen) kaste eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Johanneksen kaste oli ihmisen teko. Sen saamiseen tarvittiin ihmisen oma päätös muuttaa elämänsä. Sellaisia ihmisiä ei kastettu, jotka eivät osanneet tunnustaa syntejään - esim. lapsia, kehitysvammaisia jne.

Kristillisellä kasteessa toimii sen sijaan Jumala. Hän tulee jopa sellaisen ihmisen luo, joka ei ole edes pyytänyt häntä tulemaan (esim. sylilapsi). Kasteessa Jumala toimii yksipuolisesti, ilman ihmisen myötävaikutusta. Hän pesee pois kastettavan synnit ja antaa tälle Pyhän Henkensä (Apt 2:38). Kaste siirtää ihmisen Saatanan vallasta Jumalan valtakuntaan. Kaste ja usko kuuluvat yhteen (Mark 16:16).

Kristillisen kasteen kautta Jumala antaa syntiselle sen armon, jonka Jeesus hänelle ristillä ansaitsi. Siksi on suuri asia, jos sinut ja perheesi on kastettu, vaikka joku rakkaistasi olisikin lähtenyt pois Jeesuksen luota ja seurakunnan yhteydestä. Jumala on uskollinen eikä unohda ihmistä, jonka kanssa hän on kerran solminut kasteen liiton. -6.1. teksti

Arin kanssa parvekkeella

Perjantaina Arin luo

uimahallin jälkeen. Siivoojat saivat sopivasti parvekkeen kesäkuntoon, joten mehän menimme sinne! Ari ei ole ollut talven aikana varmaan ollenkaan ulkosalla, joten hänelle se on iso muutos, kun pääsee ulkoilmaan. Luultavasti tulemme viettämään siellä paljon aikaa kevään mittaan.

Minulle on sopivaa mennä yhden maissa Arin luo ja silloin hänellä on ruoka aina tippumassa. En jaksa enkä viitsi raahata tippatelinettä ympäriinsä ison pyörätuolin ja muun rekvisiitan lisäksi, joten päiväsalissa tai parvekkeella olo on helpointa.

Voihan olla, että aikatauluni muuttuu, kun siirryn mökille asumaan kesän tullen, mutta sen näkee sitten.

Ennen lähtöäni sairaalasta leikkasin Arin hiukset. Se on Arille aika rasittavaa, mutta luulen, että hän nukkui makeasti sen jälkeen, kun pääsi vuoteeseen. Itse olin myös aika uupunut siinä vaiheessa.

Pyöränkorjaajani saapuu,

Petri, joten hyvää lauantaiehtoota, arvoisa lukijani!

Taidan käydä vielä hölkkäilemässä ennen saunaa tänään. Tällä hetkellä ei mitään paikkaa kolota tai pakota, joten pitää käyttää tilaisuutta hyväksi.

Ja sitten taas virsiä soittelemaan huomista messua varten! Kiitos esirukouksista soittamiseni puolesta. Kaikkeen sitä lähteekin mukaan, mutta jospa taidot karttuisivat ajan myötä.

Muuan suloinen mökki aamuisella ajoreittini varrella (olisin mennyt pihalle kuvaamaan, mutta en kehdannut. )