Kategoriat: Ajankohtaista

Jälleen sain kahdet lapaset prässätyksi Romanian joulupaketteihin pakkaamista odottamaan. On mukavaa nähdä kättensä jälki. Muuten olen viettänyt päivää rauhallisesti, väsyneenäkin.

Lapassatoa - nyt on taas sukat tekeillä

Eilen aloitin,

tänään jatkan. Olen ihmeellisen väsynyt. Siitä kertoo sekin, etten jaksa leipoa! Olen ostanut leipää kaupasta, tietysti -30% alennusleipää, sillä en jaksa innostua leipomisesta.

Juossut olen

parina päivänä, kutonut paljon, katsonut Talo Espanjassa -ohjelmaa ja Isä Brownia. Käynyt Arin luona toissapäivänä ja espanjaa opiskellut.

Isä Brown

on mainio veijari. Asialleen antautunut, sielujen pelastukseen ja totuuden löytämiseen asiasta kuin asiasta. Eräässä jaksossa paikallinen poliisi yritti laittaa isä Brownia ruotuun, mutta tämä ei suostunut väistymään kuten hän yleensä muka tekee: hetken kuluttua hän palaa rikospaikalle, kun poliisi on kääntänyt selkänsä. Nyt pappi sanoi poliisille: "Ammattilaiset rakensivat Titanicin, amatöörit tekivät Nooan arkin!" - näin hän osoitti, että olkoon poliisi miten fiksu hyvänsä, tätä juttua ei tämä saa pilata.

Mailis Janatuisen

päivähartauskirja on minulla lainassa ystävältä. Hän kirjoittaa Hannasta, joka miehensä kuoltua palveli temppelissä, lapsettomana ja ilman puolisoa. Mailis sanoo 29.12. päivän tekstinlopuksi:

Hänen yksinäisyydestään tuli siunauksen lähde lukemattomille ihmisille. Ystäväni, aivan samalla tavalla voi rakkaan ihmisen menetys muuttua tehtäväksi ja armolahjaksi sinunkin elämässäsi. -Jää luoksemme, Sana vuoden jokaiselle päivälle

Ehkä tämä sana on rohkaisuksi myös sinulle, hyvä lukijani!

Tölkin nipsut pesun ja vasaroinnin jälkeen kuivumassa

Juha Vähäsarja

 antaa painavan lohdutuksen meille yrittäjille ja puurtajille, joiden on vaikea välillä luottaa, että kaikki on jo valmiina:

Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää, joka pysyy.Joh 15:16

Niille, jotka ovat väsyneet olemaan vahvoja uskovia tai jotka ovat jo tehneet ratkaisuja Jumalan puoleen kerta toisensa jälkeen tehdäkseen niitä taas kohta uudelleen, sanat ovat kuin huutomerkki: lopeta loputon yrityksesi pelastaa itsesi olemalla kelvollinen ja Jumalan rakkauden arvoinen!

Jumala ei rakasta sinua siksi, että olisit niin rakastettava tekojesi tähden. Olet sitä siksi, että Jumala on sinut suunnitellut ja tehnyt.

Eikä Jeesus pelastanut sinua sinun hurskautesi tähden vaan kuoli ristillä sinun syntiesi vuoksi. Etkä sinä tullut kristityksi siksi, että olet valinnut Jumalan, vaan siksi, että Jeesus itse valitsi sinut omakseen. - -

Samasta aiheesta kirjoittaa Johan Lagus, tuosta hedelmän kantamisesta. Hän sanoo, että ei hedelmäpuu katsele jatkuvasti hedelmiä ja syö niitä. Sen sijaan se keskittyy ottamaan juuresta ravintoa kasvaakseen. Näin meidänkin tulee tehdä: katsoa Jeesukseen ja nojata häneen koko painollamme. On hänen asiansa huolehtia hedelmästä. Se seuraa, jos me olemme oikeassa suhteessa Jumalaan ja rakastamme hänen Sanaansa, joka on Jeesus.

Pyydän esirukousta ensi sunnuntain kanttorivuorooni. Minulla on paljon työtä, jos aion soittaa virret niin ettei mene möhlärimalliksi. Kiitos muistamisesta, arvoisa lukijani!

Ruusuisia ajatuksia sinulle, hyvä lukijani!