Kategoriat: Muu kirjoitus

Oletko sinä lukenut koskaan Watchman Neen kirjoja? Kerron hänestä kiitosblogissanikin tänään, sillä viime yönä luin hänen kirjansa Sielun piilevä voima, kun tuntui, että se on luettava nyt juuri.

Kirja teki minuun vaikutuksen, kun luin sen ensi kertaa vuosia sitten. Silloin en vain ymmärtänyt paljonkaan sen sisällöstä, sillä se on vahvaa tekstiä enkä ollut harjaantunut ymmärtämään asioita. Nyt kirja avautui eri tavalla ja olen oikeastaan järkyttynyt.

Torontolaisuus, ns. nauruherätys

villitsi seurakuntaa 10-15 vuotta sitten. Monet matkustivat merten taa saadakseen "voitelun", "uuden voiman". He tulivatkin mukanaan jotain uutta, mutta se ei ollut välttämättä Pyhä Henki, joka mukaan oli tarttunut.

Tänä päivänä

puhaltavat uudet tuulet, vähän eri suunnasta, mutta samasta lähteestä. Jumalan vastustaja tekee kaikkensa, että ne voimat, jotka syntiinlankeemuksessa jäivät lihan vangiksi, kuten Nee ilmaisee, vapautuisivat.

Jumala ei kuitenkaan halua sitä. Hän haluaa, että hänen lapsissaan vaikuttaa Jumalan henki eivätkä sielun voimat.

Yritin ottaa

monta kuvaa kirjan sivuista, mutta kamerani ei suostu kääntämään kuvia oikein päin. Paitsi sellaisen otoksen, joka oli sen verran tärähtänyt, että kuva on epäselvä. Niinpä toivon vaan, että Jumalaa etsivät lukijani löytävät tämän kirjan ja lukevat sen. Itse olen joskus lainannut kirjaa jollekin ja se hävisi sen tien. Onneksi löysin toisen tilalle.

Siteeraan kuitenkin hiukan:

Muistakaamme, että kaikki työ, joka tehdään tunteilla, on kyseenalaista ja haihtuvaa. Työssä, joka tehdään Pyhän Hengen voimalla, ihmisen ei tarvitse ponnistella omia voimiaan tai tehdä mitään itsestään. Jos työtä tehdään sielun voimalla, ihmisen on jännitettävä voimiaan ja käytettävä monenlaisia "kikkoja". Näitä ovat itkeminen, huutaminen, hyppiminen, yhtämittainen kuorolaulu tai monien liikuttavien kertomusten esittäminen.

(En sano, etteikö saisi käyttää lauluja ja kertomuksia, mutta kohtuullisessa määrin). Sillä näiden keinojen käyttäjä ei pyri mihinkään muuhun kuin kuulijakunnan liikuttamiseen. -s. 50