Kategoriat: Ajankohtaista

Kevään tuloa se taitaa tietää, että nuoret innostuvat kihlautumaan ja suunnittelevat perheen perustamista! Onnea vaan oikein kovasti jälleen tädin ominaisuudessa. Häitä odotellessa kohti kesää!

Aurinko nousemassa eilisaamuna

Uintia hallissa eilen, ja meressä

monena peräkkäisenä aamuna. Eilen illalla kävin uimahallissa päivän päätteeksi. Liekö ollut liikaa liikuntaa vai mistä taas kenkä puristi, mutta heräsin jo kolmelta nukuttuani kyllä muutamia tunteja.

Mitäs sitä turhaan sängyssä lojumaan, jos ei nukuta. Nousin ylös touhuamaan. Tein kortteja, lueskelin, täytin ristikkoa.

Ennen seitsemää köpöttelin pyykkituvalle ja kahdeksan maissa otin torkut. Kellon laitoin herättämään pyykkikoneen tyhjennystä varten.

Sitten olinkin pirteä taas avantoreissulle. Tänään ei ollut aivan yhtä liukasta kuin aiemmin, mutta talon nurkalla meinasin jo kupsahtaa nurin.

Torilla

poikkesin eilisaamuna uimasta tultuani. Käyn usein tervehtimässä hiljattain leskeksi jäänyttä vanhaa uskonystävää. Sain koko päiväksi lohdullisen olon ja hyvän mielen, kun hän totesi:

Tiedätkö, että sinä teet nytkin raamatullista jumalanpalvelusta...

Raamattu kehottaa käymään tervehtimässä leskiä ja orpoja.

Lauluhetki

Tammikartanossa, vanhainkodissa tänään klo 13. Pakkaan eväät koriin, kitaran jo tarkistin, että on suurin piirtein vireessä. Eilen olin Arin luona, ja pyysin hoitajaa, että laittavat Arin valmiiksi, kun tulen hakemaan hänet ennen yhtä. Luotan nyt siihen, että hän on valmiina, kun menen enkä enää soittele asiasta.

Vauvaa katsomassa

myös eilen. Menin pyörällä, kun tuli vähän kiire. Lapsonen kasvaa kovasti. Taidan ruveta käyttämään hänestä lempinimeä täällä sivuilla, kuten toisesta lapsenlapsestanikin. Olkoon tämä pikkuinen tyttärentytär Manda ja pojantytär Eveliina.

Mainio soinnutettu virsikirja

Kirkkovirsikirja

on sellainen, jossa virret on soinnutettu. Lyhyesti sanottuna: helpottaa soittamista, kun ei itse tarvitse miettiä, mikä sointu milloinkin otetaan, jos on vaikkapa neljä alennusmerkkiä tai kolme ylennysmerkkiä nuottiviivastolla.

Kiitos pastori-Willelle, joka vinkkasi tällaisen kirjan olemassa olosta ja laittoi linkin. Tilasin sen Kotimaa-yhtiöstä netistä. Olenkin innokkaasti soitellut, sillä 22.2. minulla on ensimmäinen kanttorivuoroni Mikaelin seurakunnassa. Jännittää tietysti kamalasti.

Espanjaa

menen opiskelemaan iltasella sen jälkeen, kun tulen Arin luota. Sitten pakkaan reppuni ja hyppään aamuvarhain junaan. Siitä lisää, kun selviää, heräänkö ajoissa junalle.

Pikku naisia,

viehättävä Alcottin kirjasta tehty elokuva näkyi eilen myöhään teeveestä. Olihan se katsottava. Kovin paljon mukavia elokuvia ei tule, vaikka parempi niin. Ei ole tarpeen jatkuvasti istua teeveen ääressä. Katson joDoc Martinin joka päivä, joten paljon enempi olisi liikaa. Pikku naisia on tullut ennenkin, mutta se sopii katsoa montakin kertaa.

Lopuksi lohdullinen raamatunkohta eilisen päivän tekstistä, Juha Vähäsarjalta:

Herra itse on opettava sinun poikiasi, runsas on lastesi onni ja rauha. -Jes 54:13

- - Meillekin sopisi mikä tahansa, kunhan lapsemme pääsisivät perille. - Onneksi uusia uhreja ei enää tarvita, vaan Jeesuksen uhri riittää. Hän on myös erinomaisen hyvä kuulemaan rukouksiamme, erityisesti rukouksia lastemme puolesta.

Mukavaa päivän jatkoa, arvoisa lukijani!