Kategoriat: Ajankohtaista

Näin sanoo Lagus teksissä, jota siteeraan myöhemmin.

Tämänpäiväistä luontonäkymää tähyilin hupun alta liukastellessani avantoreissullani. Tänään, jos koskaan, piikit kenkien pohjissa olisivat olleet paikallaan. Mutta en muistanut asiaa, vaikka olin tietoinen, että juuri pikku pakkasella on liukasta ja kun vielä uutta lunta satoi jään päälle. Moni oli kaatunut, eräs poika pyörällään, useat kävellessään. Itsekin kiljahtelin muutaman kerran, kun hoippuroin kaatumaisillani.

"Kaikki on alastonta ja paljastettua hänen edessään, jolle meidän on tehtävä tili."

Laguksesta

näkyvät lukijanikin pitävän! Tätä menoa meistä kaikista tulee herännyttä kansaa, enkä tarkoita tätä todellakaan pilkkamielessä, vaan syvästi arvostaen hengellisiä herättäjiä maassamme. Tällaisia hengen miehiä tarvittaisiin tänäkin päivänä kipeästi.

Näihin ovat kuuluneet Laguksen lisäksi mm. Paavo Ruotsalainen, Leevi Laestadius, Urho Muroma ja moni muu.

Tässäpä siis jälleen sananen Lagukselta:

Epäusko on pahin kaikista vihollisista, joita Saatana käyttää palveluksessaan tukkiakseen tien Kristuksen luo. Sen avulla sielunvihollinen johtaa meidät siihen loppumattomaan tilaan, että riitelemme itseämme vastaan ja vaadimme itseltämme jo kauan sitten kadonneita ominaisuuksia.

Ja sepä tepsii. Sillä miten vastustamme häntä, kun hän vaatii pysyvyyttä, uskollisuutta, elämää, halua ym, joita meillä kyllä pitäisi olla?

Siinä sitten seisomme alakuloisina ja alamme uudelleen "yrittää" saada asiat sujumaan paremmin. Näin omatuntoraukka hoipertelee sinne tänne, jopa välistä Kristuksenkin luo, mutta hyvin toivottomasti.

Rakas ystävä! Pois tuollainen hupsu haihattelu!

Sinä ja minähän olemme myydyt, eikä meillä ole halua, tahtoa eikä voimaa - - - Kristus on tullut - antaakseen meille nämä ominaisuudet, joita joka hetki olemme vailla ja jotka hänellä on meitä varten.

Rukoilkaamme niitä sen tähden alituisesti häneltä. Hän antaa todella ja mielellän ne meille - - älkäämme surko epäuskossa - - Jos kuolema, penseys ja mielettömyys, nämä vanhat jokapäiväiset toverimme ovat tässä meille esteenä, emme niistä paljonkaan välitä, vaan käymme Herran luo pyytäen elämää, apua ja elämän tielle pääsemistä.

- - ruvetkaamme tietämättöminä, hengettöminä ja vastahakoisina puhuttelemaan häntä. Hän antaa siihen joka aika uutta halua ja ahkeruutta, kun vain sitä rukoilemme. Ei siis mitään paremmaksi tulemisen odottamista! Meidän aikamme ja hetkemme on juuri nyt ja niin kauan kuin elämme! -s 55,56, kpl 33.

Pussukkaa tekemään

Kävin siis avannolla

ja päättäväisesti aloitin pussukan teon alkuvaiheen. Walkers-kahvilassa on nuorille tarjolla walkers-karkkeja ja katson, jos noista papereista saa pussukan. Eivät ne kovin hyvin liimautuneet liimakankaaseen, mutta jotenkin. Laitan lisäkuvia, jahka työ edistyy.

Lähden Arin luo

piakkoin. Otan Laguksen mukaan ja luen kirjasta hänellekin jotain. Keitän vettä termospulloon, otan pikakahvia ja maitoa sekä jotain evästä. Käsityön tietysti.

Eväät ovat tärkeät!


Lääkepurkissa on valmiiksi "suojakotelo"; siihen laitan maitoa, joka riittää kahteen kahvikupilliseen kahvia.
Pikakahvikin on ex-lääkepurkissa, ei vie paljon tilaa repussa. Jää bongailuvaraa tölkeille.

Raamattupiiri

illalla oli antoisa. Meitä oli yhdeksän. Alussa joimme kahvia ja Helenin laittamia leipiä. Juttelimme, veisasimme, rukoilimme. Kävimme Mailis Janatuisen ilosanomapiirin yhtä osaa läpi. Tällä kertaa se käsitteli fariseusta ja publikaania temppelissä. Siitä syntyi paljon keskustelua. Oivallinen aineisto tuossa ilosanomapiirissä. Sitä käytetään jos monessa maassa pohjana raamattupiireissä.

Siunattua viikonloppua sinulle, arvoisa lukijani! Tammikuu päättyy, käymme heleään helmikuuhun huomenna!