Kategoriat: Ajankohtaista

...mutta nyt kotona viimein!

Hyppäsin junaan melkein saman tien, kun sain Nivalan reissun heitettyä. Ajattelin, että paras kiitää niin kauan kuin virtaa riittää, sillä olen suunnitellut pitkään tätä vierailua.

Päijänteen jäällä ja lumilla tänään

Nyt pysyttelen kotinurkilla!

Halssilassa pakkaslenkillä

Vierailin kodissa,

jossa 30 vuotta sitten viimeksi yövyimme Arin ja esikoisemme kanssa, joka oli silloin parivuotias. Oli nostalgista! Teimme kunnon metsälenkkejä Marjatan kanssa kovassa pakkasessa, puhuimme ja kahvittelimme. Aika kului rattoisasti ja illalla juttelimme pariskunnan kanssa myöhään. Yön nukuin kuin tukki. Oli siunattu koti.

Ystävä kyyditsi

minut seuraavaan kyläpaikkaan, Säynätsaloon. Siellä viivyin muutaman päivän Maijan luona. Hänet olen tuntenut reilut 24 vuotta ja olemme tavanneet kerran vuodessa viime aikoina. Istuimme ja puhuimme, rukoilimme rankasti ja Maija heitti kehään tiukkoja kysymyksiä, joihin me sydämen innolla yritimme vastata vuorotellen. Esimerkiksi, mitä unelmia minulla on. Mitä ajattelen siitä tai tästä asiasta. Syntyjä syviä, kaipuita kipeitä, naurua ja rukouksiksi puettuja toiveita ja kiitosaiheita.

Lisää pakkaslenkkejä

Tänään kotiin junalla,

jossa alkumatkan opiskelin tiukasti espanjaa kuten menomatkallakin. Samalla kudoin ja välillä söin eväitä.

Loppumatkalla

junassa osuin Aabrahamin vaimon seuraan ja aika kului joutuisasti puhellessa niitä, näitä. Koiria oli vielä jokaisessa junassakin kuten oli kyläpaikoissanikin. Meillä ei ole koskaan ollut koiraa. Olen sen verran allerginen ja laiska, mitä koiran hoitamiseen tulee, että en harkitsekaan.

Sauna odotti

kotona palatessani, sillä olin ihan itse varannut vuoron ennen lähtöäni. Nyt yritän selviytyä nukkumaan, sillä viime yönä nukuin melkoista koiranunta sitten kun viimein sain unen aamuyöstä.

Kotona odotti monta mieluista postia! Ikävä kyllä myös epämieluisia. Mieluisiin kuuluivat lukijoiden lähettämät, oikeat kirjeet ja kirjat. Ei niitä tietenkään jatkuvasti tule, mutta nyt sain oikein roppakaupalla hyvää. Kiitos, kiitos! Tunnen itseni siunatuksi sekä matkalla tapaamieni ystävien kautta, että niiden, jotka rukouksin ovat kantaneet ja kantavat. Hyvän Jumalan johdatusta ja hoitoa kaikki tyynni.

Huomenna ampaisen messuun viideksi Kirjastonkatu viiteen. Sitä ennen ehkä sairaalaan. Yön lepoa juuri nyt kaipaan.

Olkoon sinunkin unesi siunattu, arvoisa lukijani!

"Romanian-pipo-buumi" meneillään minulla!

 

v. 1979 olin Kinkomaan päiväkodissa harjoittelemassa. Sen täytyi olla tämä rakennus!