Kategoriat: Ajankohtaista

On aina helpottavaa,

kun joulunpyhät ovat ohi ja tulee arkipäivä. Voi käydä kaupassa, jos ruuat on päässeet loppumaan. Minulla eivät ole. Voi mennä alennusmyynteihin, jos haluaa. Minä en halua; olen joskus käynyt ja ostanut turhaa ja epäsopivaa. Parempi ostaa tarvittaessa.

Tapaninpäivän aamuhämyä

Sen sijaan AVANNOLLA

olen käynyt aatosta lähtien joka aamu, kun joulukiireet helpottivat. On suuri nautinto uida jääkylmässä vedessä ja nousta sieltä, kun ihoa kihelmöi. Kai sitä voi verrata jonkinlaiseen shokkihoitoon, mikä tietysti kuulostaa kammottavalta, mutta avantouinti on mitä miellyttävintä puuhaa kaiken kaikkiaan.

Avannolla tapaa virkeitä ja reippaita ihmisiä. Voi vaihtaa reseptejä, keskustella sairauksista ja terveydestä ja mistä tahansa. Ihmiset ovat avoimia tuollaisen "shokkihoidon" äärellä.

Arin terveys

ei ole ollut kovin hääppöinen. Hänellä oli syntympäivä joulun alla ja hänen luonaan kävi paljon ihmisiä, mikä on mukavaa tietysti. Mutta se ja varmaan tunnekylläinen ilmapiiri joulun aikana eivät liene kenellekään helppoja. Ehkä Arikin reagoi niihin. Tosin hänellä on ollut nyt jo kaksi antibioottikuuria lyhyen ajan sisällä, sillä limaisuus on ollut melkoista. Ei se ole helpottanut vieläkään.

Ari jaksaa hyvin istua pyörätuolissa ja helpompi siinä lienee yskiä kuin makuulla. Eilen olin hänen luonaan parisen tuntia, mutta nyt pidän pari päivää väliä, sillä masennun, kun hän voi huonosti. Luulen, että pastorimme käy sunnuntaina Arin luona, ja itse menen varmaan maanantaina seuraavaksi.

Pyytäisinkin, arvoisat lukijani,

että huokaisitte Jumalan puoleen ja puhuisitte vähän Arista Hänelle, jolla on kaikki valta ja voima maan päällä ja taivaassa. Kiitos, jos rukoilet!

Monenlaista

on mielessä, mutta ehkä jatkan toisella kertaa. Herra olkoon sinun kanssasi, arvoisa lukijani! Kiitos, kun olet!

 

 Virressä 23 on kauniit sanat:

 

1.
On ruusu Iisain juuren
nyt kukkaan puhjennut.
On pyhä kirja suuren
sen ihmeen kertonut.
Tuo kukka suloinen
valaisee talviyötä
keskellä pakkasen.

2.
Näin ruusun pyhyydestä
soi sana Jesajan:
"Hän syntyy neitsyestä,
Messias Jumalan."
On Herra armossaan
sen ihmeen itse luonut
ja tullut päälle maan.
3.
Nyt ruusu kaunein loistaa,
taivaasta tuoksun tuo.
Yön varjot päivä poistaa,
kansoihin toivon luo.
Jumala, ihminen!
Hän otti lapsen muodon,
jäi luokse syntisten.

4.
Herramme, Kristuksemme,
oi poika Marian!
Sinua rukoilemme
laaksoissa kuoleman.
Suo, että taivaassa
me kerran kumarramme
Isäsi kasvoja.

 

Säk. 1–2 saksalaisen munkki Conraduksen rukouskirjassa 1587–88, säk. 3–4 Fridrich Layriz 1844. Suom. Nestor Järvinen 1871. Uud. Anna-Maija Raittila 1979. Virsikirjaan 1986.