Kategoriat: Ajankohtaista

Perjantaina karkkipäivä ja pyhänä kirkkokahvit, hehkuttelevat Mikaelin seurakunnan lapsoset. Itsekin hehkuttelen, sillä tänään seurakunnassamme on pitkästä aikaa yhteisöpäivä, mikä tarkoittaa, että syömme yhdessä ja pastori pitää sen yhteydessä pienen opetuksen. Tänään hän puhuu siitä, mitkä vanhan testamentin käskyt  kuuluvat aikamme kristityille. Aihe on mielenkiintoinen, opetus löytyy netistä.

Nivalan katuvaloja

Aamulla mietin,

menenkö avannolle vai juoksemaan. Jälleen juoksu voitti, vaikka yöllä oli vähän satanut lunta, mutta mittari ei ollut pakkasella. Niinpä pinkaisin ruusupuistoon ja surffailin siellä ympäriinsä. Kotiin tultuani kello näytti, että olin kipitellyt 42 minuuttia. Nyt on kinttu vähän kipeä.

Olen sitä hieroskellut Anitalta saamallani joululahjalla, jonka siis avasin etukäteen, kun tiesin, mitä siellä on.

Juoksu piristi, 

ja tarpeen olikin, sillä olin herännyt kuuden jälkeen. Väsymystä olisi vielä ollut, mutta uni pakeni enkä saanut enää kiinni. Juoksemista pitää siis vielä treenata! Jahkasin jonkin aikaa, miten järjestän iltapäiväni, mutta kyllähän se hoitui.

Sairaalaan ensiksi

Arin luo pariksi tunniksi, niin että Ari pääsi istumaan tuoliinsa. Sairaalassa ollessani eräs Arin kaveri soitti. Heitä ei ole monta, eivätkä he tapaa soitella. Mutta tämä eräs soittaa noin kerran vuodessa ja meillä on hyvät hengelliset keskustelut hänen kanssaan. Toinen Arin kaveri käy aina jouluna Arin syntymäpäivänä häntä tervehtimässä vaimonsa kanssa. Molemmat ovat olleet Arin kanssa yhtä aikaa lukiossa ja kauppiksella. Olen kiitollinen näistä muutamasta ystävästä, jotka ovat säilyneet Arin "entisestä" elämästä.

Sieltä yhteisöpäivään

kirkolle, Kirjastonkatu 5:een. Aloin kattaa pöytää ja toisia tuli pian paikalle. Meitä oli noin 20 ja pöytä notkui jouluherkkuja! Kaikki söivät ja kahvit juotiin päälle, mutta ruokaa jäi kotiinkin asti tuotavaksi.

Markus piti opetuksen ruokailun jälkeen. 3 Moos 18 luku kertoo kuulemma KAIKKIA IHMISIÄ KOSKEVISTA KÄSKYISTÄ. 3 Moos 20 luku puolestaan koskee vain Jumalan omaa kansaa ja tuossa luvussa kerrotaan rangaistukset, mitkä seuraavat käskyjen rikkomista, mutta käskyt ovat samat. Jatkoa en muista, tässä vaiheessa iltaa alkaa muisti pettää.

Kannattaa kuunnella opetus netistä, se on muutama viikko sitten sinne laitettu, kun Markus on puhunut sen Seinäjoella. Uusi Testamentti vahvistaa ne käskyt, mitkä ovat edelleen voimassa kristityille tänään. Tatuointi ja sianlihan syöminen olivat kiellettyjä Jumalan omaisuuskansalta, koska niiden avulla ympäröivät kansat palvoivat epäjumaliaan tai ilmaisivat, ketä palvelevat. Sianlihasta tai luista etsittiin kuulemma yhteyttä tuonpuoleiseen eikä Jumala halunnut ilmeisesti, että hänen omansa joutuisivat kiusaukseen tehdä niin, joten koko sika joutui pannaan. Mutta meitä tuo kielto ei koske, kuten ei veren syöminenkään.

Messussa vähän nukutti.

Ei sen takia, että se olisi ollut unettava, päinvastoin, vaan koska oli juuri syöty ja istuttu jo pitkään. Uusiakin ihmisiä tuli paikalle, mikä oli tietysti mukavaa. Seitsemän jälkeen olin kotona ja valmistaudun huomiseen, jolle on varattuna taas uudet haasteet ja siunaukset!

Viime vuonna joulupallot muratissa

 

Tänä vuonna oikeassa kuusessa!

Voi hyvin, arvoisa lukijani!

Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme.