Kategoriat: Ajankohtaista

Hyvin nukutun yön jälkeen elämä on mallillaan! Äiti ehti soittaa kolmesti ennen kuin päivä oli puolessa. Siinähän sitä on säpinää tyttärellekin alkajaisiksi. On ihana, kun on äiti ja hän on hyväkuntoinen vielä pian 80-vuotiaananakin.

Hietasaaren rannassa ovat kaikki syksyn värit edustettuna

Uimaan

lähdin aamupalan jälkeen, luettuani psalmeja ja kronologisen Raamatun päivän tekstit. Vielä on vihreää ruohoa näkyvissä, kun lumi suli pois, vaikka muuten luonto on kohtalaisen kuollut ja harmaa.

Arin luo

taas tänään. Hän ikävöi meitä lähimpiään, menin mielelläni. Ari odotti jo tuolissaan, lähdimme alakertaan, aulaan. Kuuntelimme Bo Giertzin Usko yksin -kirjaa jonkin aikaa, sitten Ari halusi mieluummin Raamattua, joten vaihdoimme siihen.

Kun palasimme osastolle,

hoitajat olivat syöttämässä potilaita, joten laitoin itse Arin vuoteeseen nostolaitteella ja hyvin se sujui. Rukoilimme ja lähdin.

Tuli mieleeni ajat 20 vuotta sitten, kun Ari oli kotona käymässä ja sitten hänen piti palata palvelutalolle. Se oli surullista ja ikävää. Sama tunne tuli tänään mieleeni, vaikka tähän tilanteeseen olemme jo ehtineet tottua näinä vuosikymmeninä.

Herra, käännä meidän kohtalomme!

Rakas Kyyhkytupani!

Sohva eri nurkassa jälleen!

Viime aikoina olen käyttäytynyt perin rauhallisesti, mitä huonekalujen siirtoihin tulee. Mutta kun juniori vaimoineen oli käymässä, oli tylsää, kun vieraat istuivat olohuoneessa ja emäntä makasi pää keittiön puolella sohvassa. Muukin osa minusta oli sohvalla, mutta tämä muu osa oli olohuoneen puolella.

Kun Juniori heitti ajatuksen, että sohvahan voisi olla ikkunan alla, ei kestänyt kuin kaksi minuuttia, kun se oli siinä. Ryhdyin toimeen niin kauan kuin apulaisia oli paikalla.

Kotini ei pääsisi nykypäivän kauniiden kuvastojen sivuille, mutta ei tarvitsekaan. Pidän siitä juuri tällaisena, minulle sopivana ja toimivana. Saan eri perspektiiveistä katsella ulos tai seinille riippuen missä makailen tai istuilen. Kiitos Jumalalle kodista ja sen rauhasta!

Stiinan taiteellisia luomuksia. Itse en osaisi tehdä tällaisia!

Sain paketin

rakkaalta ystävältäni. Se sisälsi lauman eläimistöä. Laitan niitä joulupaketteihin Romanian lapsille. Ks.

http://www.joulunlapsi.fi/pakkaa-lahja

Olen kutonut vimmatusti lapasia ja yhdet sukatkin taitavat vielä puuttua. Aikaa on ensi viikon loppuun asti. Karkkipussit ja hiusharjoja on myös ostoslistalla sekä tytöille paitoja. On kiva laittaa paketteja, kun tietää, miten tarpeeseen ja iloksi nuo lahjat tulevat!

Muuan blogiystävä

oli järjestänyt kirjahyllyään! Tieto jäi minulla takaraivoon ja yllätin itseni pari päivää sitten: Järjestin eteisessä olevan hyllykköni! Kaksi kassillista kirjoja lähti kirjaston vaihtopöydälle! Toinen on tosin vielä autossa, kun en kehdannut kerralla viedä niin paljon. Usein olen sieltä hakenut, vaikka en ole vienyt tilalle mitään. Nyt tein kunnon täydennyksen.

Oma hyllyni ei tyhjentynyt yhtään, mutta siistimpi se on ja nyt tiedän, mitä se sisältää.

Odotan lisäinnostusta, että työ jatkuisi. Ehkä pitää mennä kurkkimaan, joko kyseinen kamu olisi pistänyt kaikki hyllynsä kuntoon. Ehkä sen näkeminen  antaisi potkua itsellenikin.

Riisipuuroa

keitin tänään. Ruismarjapuuro puolukoista oli niin hyvää, että oikein ihmettelin! Muistaakseni lapsena en ollut siitä järin innostunut. Riisipuuroa keitin, koska maito uhkasi vanheta jääkaappiin. Söin mustikoiden ja hunajan kanssa ison annoksen ja samaa ruokaa on tulevinakin päivinä. Kuoriperunoitakin keitin eilen, niitä söin lihakastikkeen kanssa, josta tein oikein tulista. Valkosipulia ja pippuria; sulatejuustoa sakeuttamiseksi.

Nappi, lankaa ja pitsinvirkkauskoukku!

Uudenmaan kässämarttojen

sivulta oli joku blogisti ottanut tämän nappiohjeen, Stiina siitä vinkkasi. Pienellä virkkuukoukulla ja ohuella langalla voi siis koristella napin ja tehdä siitä vaikka kaulakorun tai minkä haluaa. Käsityön maailma on loppumattoman laaja!

Päivä on ollut vaiherikas

ja antoisa. Nyt väsyttää, joten toivotan hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani!