Kategoriat: Ajankohtaista

Minä itse vähiten olisin uskonut vähän aikaa sitten, että ryhtyisin juoksemaan. Hiihtämisestä jäi kouluaikana veren maku suuhun ja juoksemisesta en muista muuta kuin että se oli vähintään yhtä vastenmielistä. Mutta velipoika haastoi minut juoksemaan puolimaratonin ensi elokuussa. Haasteisiin on vastattava, jos ei ole syytä kieltäytyä.

Olisi ikävä ajatella elämäänsä taakse päin siten, että kokisi jättäneensä elämättä. Nyt jos koskaan on aika tarttua kaikkeen sellaiseen, mitä nyt vielä voi tehdä. Jos jotain ei voi, niin sittenkin on paljon, mitä voi. Pelatkaamme niillä korteilla, jotka ovat kädessämme. Ei niillä, jotka olemme joutuneet antamaan pois tai joita emme ole koskaan saaneetkaan.

 

 

 

Betesdan vanki

 Markus Pöyry puhuu Betesdan vangista viime pyhän saarnassaan. Tämä oli mies,    jonka ainoa päämäärä oli päästä altaaseen parantumaan. Hän ei tuntenut Jeesusta. Ei edes parannuttuaan hän ollut kiinnostunut tietämään, kuka hänet paransi. Päinvastoin oikeastaan. Kun fariseukset kysyivät, kuka sinut paransi, hän viittasi, että tuo tuolla. Syyttäkööt fariseukset tuota miestä, kun paransi, minä en ole siitä vastuussa - tämä oli parantuneen miehen itsekäs ajatus.

                                                                                                                                                                                        

Kun miehen piti ottaa vuoteensa ja käydä, se tarkoitti, että piti lähteä pois siitä olotilasta, missä hän oli. Pitänee kuunnella uudestaan saarna, sillä en muista, mitä kaikkea tuo ajatus piti sisällään. Joka tapauksessa miehen olisi pitänyt jättää entinen elämänsä ja nousta hengellisesti eloon. Mutta sitä hän ei tehnyt. Hän jäi hengellisesti kuolleeksi, vaikka parantui.

Pastori varoitti meitä, ettemme alkaisi palvoa ja odottaa jotain muuta enemmän kuin Jeesusta.

Oma kokemukseni

on minullakin paranemisen odottamisesta. Odotin sitä vuosikausia Arin kohdalla hartaasti ja täysin varmana, että se tapahtuu ihan tuossa tuokiossa. Tänä kesänä, tänä jouluna, tänä vuonna. Tulevana vuonna, ihan pian.

Jumalan armo ja rakkaus teki ja tekee työtä onneksi minun ja jokaisen kristityn sydämessä, kun me vaellamme Jeesuksen seurassa. Tärkeimmäiksi nousee vähitellen elämän viettäminen Jeesuksen kanssa hänen tahdossaan kuin omassa varassaan ja ilman häntä. Tarvitsemme kuitenkin paljon armoa, seurakuntaa, ehtoollista ja Jumalan sanan kuulemista ja opetusta. Ja sittenkin olemme vajavaisia ja heikkoja.

Niin on hyvä. Olemme täydellisen seurassa, ja hän on ostanut meille Elämän pääsylipun. Meidän osuutemme jää siihen, että uskomme ja omistamme itsellemme tuon pääsyn emmekä ylenkatso sitä ajatellen, että kyllä minä itse osaan ja tiedän paremmin.

Caption

Kirjastosta

hain taas kirjan vaihtopöydältä ja yhden hyllystä. Pari dvd:tä otin myös. Olen ryhtynyt Miss Marplen ystäväksi. En monestikaan hoksaa, miten hän lopulta selvittää kiperät murhat, mutta pidän maisemista ja miss Marplesta itsestään!

Tölkit vein

palautukseen, ja annoin rahat sotainvalidikeräykseen. Pari sotapoikaa oli lippaan kanssa. Toivotin pojalle Jumalan siunausta, mutta hän kai häkeltyi niin, että hoksannut edes kiitosta sanoa.

Imuri lauloi

aamupäivällä, kun pakottauduin siivoamaan. Jopa lattiat pyyhin ja pölyjä huiskin.

Vihanneskeiton ohje

Olen tehnyt maukasta keittoa monena päivänä. Näin teen sen:

- vettä 3 litran kattilan pohjalle muutama sentti - parempi, mitä isompi kattila! Tuo on suurin minulla.

- kuori punajuuria pari, pilko isoiksi lohkoiksi, heitä kattilaan

- sekaan muutama sipuli, niitäkin pilko

- jatka sekaan heittelyä: perunaa, valkosipulin kynsi, muutama porkkana. Lopuksi kesäkurpitsaa, se kypsyy nopeasti

Anna keiton muhia muutama tunti. Lientä mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niin että vihannekset kypsyvät. Kaada enin liemi kuppiin ja juo se lämpimiksesi!

- paloittele kattilaan puoli pakettia sulatejuustoa, esim. viherpippurijuustoa tai mistä pidät itse. Pömppää keitos pikasekoittimella tai perunapömpällä mössöksi. Jos olet paistanut jauhelihaa, ota lihaliemi talteen, sen voit lisätä keittoon nesteeksi. Myös kanaliemen olen käyttänyt.

Suolaa ei tarvitse lisätä, sulatejuustosta tulee hyvä maku!

Eikö ole helppoa ja yksinkertaista! Minäkin osaan nyt ja teen keittoa niin kauan että kyllästyn, mitä ei toivottavasti tapahdu.

Marjapiirakkaa

alkoi tehdä mieli, kun ei ollut pullaakaan.

Laitoin mustikoita ja Äkäslompolon puolukoita. Perunajauhoja marjojen sekaan, että eivät vellistytä taikinaa.

Mustikkapuolukkapiirakkaa on joku näköjään jo maistellut...

Kuvan tomaatit sain ihanalta Maikulta, joka toi myös muita vihanneksia. Ystävällisiä sieluja on vielä olemassa.

Raamattupiiri

on tänä iltana Airamin luona. Olen menossa. Sinne tulee seurakuntalaisiamme lähinnä, mutta kuka tahansa on tervetullut, joka haluaa oppia tuntemaan Jeesusta, haluaa puhua hänestä ja rukoilla häntä. Uskon, että ilta on mukava.

Vettä sataa

ja pyykit ovat koneessa. Kävin juoksemassa, 20 minuuttia tänään. Silloin ei vielä satanut, tuuli kylläkin kovasti.

Olen vähän yksinkertaistanut ohjeita, sillä en tahdo muistaa, kun niissä on vähän liikaa vaihtelua (4 minuuttia sinne, 5 tänne ja 6 tuonne).

Niinpä tällä viikolla päätin kävellä 1 min, juosta 10 ja sama takaisin. Ensi viikolla lisään juoksuminuutteja. Ihmettelen suuresti, että juoksu ei ole tämän raskaampaa. Siitä jää hyvä olo ja mieli.

Kiitos velipojalle innostamisesta! Sekin on hauskaa, kun jotkut ovat kyselleet juoksuohjeita. Katsopa netistä: Aloittelijan juoksuohjelma 10km, esimerkiksi. Sieltä löytyy useitakin malleja. Siis jos olet kiinnostunut kunnon kohentamisesta!

Mukavaa iltaa ja viikonloppua, arvoisa lukijani! Hyvää mieltä!