Kategoriat: Ajankohtaista

Aamulenkki
 

Heti herättyäni lähdin tapani mukaan kävelemään. Pari kilometriä meren rantaan, reilusti saman verran takaisin eri reittiä. Hietasaaressa hyppään uimaan, uikkarit valmiiksi yllä vaatteiden alla.

Hiljainen, sumuinen aamu. Oi, miten hoitavaa! Vain luonto ympärillä. Paluumatkalla väistelin paikkoja, jossa oli ihmisiä. Tarve vain olla sisäisen ihmisensä kanssa yksin. Hiljaista laulun tai virren hyristelyä, hajanaisia mietteitä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aamukahvit

 sohvalla, pari sämpylää, toinenkin kupillinen. Raamattuni sohvan selkänojalla, siitä helpot ottaa käteen ja lukea. Taskupsalttarista  kokeilin hyräillä psalmeja. Markus Pöyry selitti yhteisöpäivän iltarukoushetkessä, että psalmit on entisinä aikoina aina laulettu, ei  luettu. Taskupsalttarissa on merkitty paksunnettuna kohdat, jossa sävelkorkeus muuttuu.

 

Raamattua

 

 

 

 

- Kronologisesta Raamatusta Room 1:28:

KOSKA HE EIVÄT OLE ANTANEET ARVOA JUMALAN TUNTEMISELLE,

ON JUMALA JÄTTÄNYT HEIDÄT ARVOTTOMIEN AJATUSTEN VALTAAN,TEKEMÄÄN SELLAISTA, MIKÄ EI SOVI.

Ihmisellä ei ole Jumalan sanan vastaisia taipumuksia siksi, että hän olisi syntynyt sellaiseksi, vaan koska ihminen on hylännyt Jumalan sanan opetukset. Jos ihminen on mielestään viisaampi kuin Jumala, hän ei halua kuunnella Jumalan neuvoja ja opetuksia. Sen takia hänestä tulee mitä tulee. Meillä jokaisella on taipumukset kaikkeen syntiin, jos emme tottele Jumalan sanaa.

- Saarnivaaran Raamatussa 2 Moos 17:13 sanotaan:

JOOSUA VOITTI AMALEKILAISET JA HEIDÄN SOTAVÄKENSÄ MIEKAN TERÄLLÄ.

Mooses istui kivellä, Aaron ja Huur kannattelevat hänen väsyneitä käsiään ja kun ne ovat kohotettuna, Joosua voittaa sodan.

JUMALAN SANA ON KUIN KAKSITERÄINEN MIEKKA, ja OTTAKAA - - HENGEN MIEKKA, JOKA ON JUMALAN SANA.

- Raamattu kansalle, Ilm 6:11:

JOKAISELLE HEISTÄ ANNETTIIN PITKÄ, VALKEA VAATE JA HEILLE SANOTTIIN,

ETTÄ PYSYISIVÄT VIELÄ VÄHÄN AIKAA LEVOLLISINA,

KUNNES TÄYTTYISI HEIDÄN PALVELUSTOVERIENSA JA VELJIENSÄ LUKUMÄÄRÄ,

NIIDEN, JOTKA JOUTUISIVAT TAPETTAVIKSI NIIN KUIN HEKIN.

Seija ja Kaija tapettiin heidän tehdessään työtä vähäisten, köyhien ihmisten keskellä. Heidän kuolemansa jälkeen marttyyrien luku lisääntyi kahdella. Joko se pian on täysi, joko Jeesus pian palaa takaisin hakemaan loputkin omansa maan päältä? Joko aika on kohta kypsä?

 

Messussa

Kirjastonk. 5:ssä kokoontuu Lähetyshiippakunnan
alainen Mikaelin srk.

Markus Pöyry puhui tänään epämieluisasta asiasta. Kielen synneistä. Miten olikin vastenmielinen aihe! Ymmärsin aiheesta jotain uutta:

Jos alamme kielellämme puhua asioita, ne vähitellen siirtyvät sydämeemme ja tulevat todeksi meille, alamme uskoa sitä, mitä puhumme.

SYDÄMESTÄ LÄHTEVÄT PAHAT AJATUKSET jne, mutta myös kieli saastuttaa sydämemme eli kulku käy siihenkin suuntaan. Meidän ei siis pidä puhua mitä sattuu mieleen tulemaan. Ainakin minä jouduin parannuksen paikalle.

 

 

 

 

Tuleva viikko

Huomenna aloitan juoksuharjoitukseni Terhin netistä kaivamien ohjeiden mukaan:  1 min kävelyä, 6 min juoksua. Lepoa vähän, sitten sama takaisin.

Menen laulamaan Tammikartanoon klo 13. Otan Arin mukaani, hän oli kunnossa tänään eilisen kuumeen jälkeen. Markus oli käynyt antamassa ehtoollista ja pitämässä hartauden Arin kanssa ennen messua ja kertoi, että Ari oli ollut oikein iloinen ja hyvällä tuulella.

Tiistaina aloitan espanjan opinnot työväenopistossa. Jää nähtäväksi, jääkö mitään nähtäväksi. Mutta aikomus on oppiakin jotain, jotta voin lähteä Santiago de Compostelaan pyhiinvaellukselle tulevina aikoina.

Arvoisa lukijani

Koska sivuillani ei ole viikon sanaa, kirjoitan sen Ajankohtaisen loppuun:

JEESUKSEN KRISTUKSEN SYNTYMINEN TAPAHTUI NÄIN.

KUN HÄNEN ÄITINSÄ MARIA OLI KIHLATTU JOOSEFILLE, KÄVI ENNEN HEIDÄN YHTEENMENOAAN ILMI,

ETTÄ MARIA OLI RASKAANA PYHÄSTÄ HENGESTÄ.

KOSKA JOOSEF, HÄNEN MIEHENSÄ, OLI HURSKAS EIKÄ TAHTONUT SAATTAA MARIAA HÄPEÄÄN,

HÄN AIKOI KAIKESSA HILJAISUUDESSA HYLÄTÄ HÄNET.

MUTTA KUN JOOSET TÄTÄ AJATTELI, HÄNELLE ILMESTYI UNESSA HERRAN ENKELI, JOKA SANOI:

`JOOSEF, DAAVIDIN POIKA, ÄLÄ PELKÄÄ OTTAA MARIAA VAIMOKSESI, SILLÄ SE, MIKÄ HÄNESSÄ ON SIINNYT,

ON PYHÄSTÄ HENGESTÄ.` -Matt 1:18-20