Kategoriat: Ajankohtaista

Sade on löysässä. Onneksi kätevä sadeviitta kulkee mukana kävellessä.

Yritin laittaa kuvaa voileipäkakusta, mutta ei onnistunut. Kuva oli kyljellään. Sen pitäisi itse kääntyä, näköjään ei jaksanut. Olkoon.

Eilen siivosin kodin ja olin Amekin synttäreillä Tarzanin kanssa illalla. Kävelin varmaan 12 km päivän aikana. Oli virastoasioita ja muuta. Kävely on hätähousulle sopivan hidasta menoa, sillä tietysti painelen lenkkarit savuten menemään ja juoksisin jos jaksaisin. Ei haittaa, vaikka en jaksakaan. Ehdin vähemmälläkin hosumisella.

Virolaiset ovatkin albanialaisia! Minusta talomaalariemme puhe ei kuulostanu viron kieleltä ja kysymällähän asia selvisi. Mukavia poikia, sanon heille huomenta ja hei ja terve.

Paistoin gluteenittoman kakun. Osa taikinasta valui uuniin, tarkemmin leivinpaperille, jonka hädissäni työnsin arinalle. Sain napsia itse ne pikkukakut, jotka paperille kasaantuivat. Pinttynyt ritilä oli helppo pestä uunikuumana, liat lähtivät, varoin näppejäni.

Luin yhdentoista aikaan yöllä täyttä häkää romaania, kun muistin yhtäkkiä, että minunhan pitää tehdä voileipäkakku rengasvuokaan. Lukiessa unohtuu muu maailma kuten tässä koneellakin käy usein.

Tänään kippasin edellä mainitun kakun lautaselle ja tein samaan vuokaan hyytelökakun. Se on hyytymässä jääkaapissa. Sitäkin tuli vähän liikaa, maistelen ekstra-annoksen ennen iltaa kunhan se on hyytynyt.

Lopetin lukemisen vasta yhdeltä ja siitä syystä heräsin puoli kahdeksalta. En myöhästynyt uimisesta. Hyvin ehdin käydä, meri oli samassa paikassa kuin eilenkin. Vesi tuntui jäähtyneen, höyry nousi veden pinnasta uidessani. 12 minuutin lenkin tein. Vähitellen pitää lyhentää, kun vesi kylmenee. Kävelymatkat auttavat tarkenemaan, ei tule kylmä uimisen jälkeen.

Autosta ei ole kuulunut mitään tiistain soittoni jälkeen. Yritän olla muina miehinä. Kai ne joskus kyllästyvät korjaamossa sitä katselemaan ja asia hoituu. Jännittää aika lailla, tuleeko autosta ajokelpoinen ja millä hinnalla.

Luen Aikakirjoja VT:sta ja siellä törmään jatkuvasti tiettyyn asiaan: joka laittaa luottamuksensa Jumalaan, menestyy. Joka hylkää Jumalan, ei menesty:

HERRA, SINÄ VOIT AUTTAA YHTÄ HYVIN HEIKKOA KUIN VÄKEVÄÄKIN.
AUTA NYT MEITÄ, HERRA, MEIDÄN JUMALAMME!
SINUUN ME TURVAUDUMME,
SINUN NIMESSÄSI LÄHDEMME TUOTA SUURTA JOUKKOA VASTAAN.
HERRA, SINÄ OLET MEIDÄN JUMALAMME.
OSOITA, ETTÄ SINULLE EI IHMINEN VOI MITÄÄN!

SILLOIN HERRA ANTOI ASAN JA JUUDAN JOUKKOJEN LYÖDÄ NUBIALAISET,
JA NÄMÄ LÄHTIVÄT PAKOON.
-2 Aik 14:10,11

OLIHAN NUBIALAISIA...SUURI JOUKKO,
MUTTA KOSKA SINÄ TURVAUDUIT HERRAAN,
HÄN ANTOI HEIDÄT SINUN KÄSIISI.

HERRAN VALVOVA KATSE KIERTÄÄ KOKO MAATA,
JOTTA HÄN VOISI VAHVISTAA NIITÄ,
JOTKA VILPITTÖMIN SYDÄMIN PALVELEVAT HÄNTÄ...
-2 Aik 16:8-

Lähetyshiippakunnan sivuille ei ole päässyt, tekninen vika, ja kyselyjä on kuulemma ollut paljon sen johdosta. Minäkin sinne olen yrittänyt monesti ja toivon, että ne jo aukeavat, sillä haluan kuunnella viimeaikaisia saarnoja.

Puoli viideltä soitan Arille, tai Saulizin puhelimeen siis, kun hän on Arin luona. Pääsemme vaihtamaan kuulumisia.

Kävin kaupungilla asioilla. Oli siunattu reissu, näin eläkkeellä olevan ystäväni, joka oli piipahtamassa kaupungissa. Ja seurakuntalaisen, jolla oli lomaviikko töistä. Hän saattaa tulla illalla esittelyyn luokseni. Hauska nähdä, millainen porukka tänne kokoontuu lopulta. Tytär ja monta muuta on luvannut tulla.

Olkoon olosi siunattu ja mielesi iloinen, arvoisa lukijani!