Kategoriat: Ajankohtaista

Tämän kesän aamu-uintipaikka on ollut ja on Hietasaaren laituri

Aurinkoinen, ihana sää tänään.

Nukahdin rättiväsyneenä, heräsin neljältä enkä enää saanut unta. Auton epäkunto hermostutti minua ja vielä enemmän se, mitä maltaita sen korjaaminen tulee maksamaan. Siirryin sohvalle lukemaan Raamattua ja join aamukahvit.

Kuuden jälkeen lähdin uimaan. Ihana, tyyni aamu. Uin pitemmästi kuin koskaan, sillä en malttanut nousta merestä pois. Tuttuja uimareita tuli paikalle, kun olin lähdössä.

Kahvit maistuvat erinomaiselle tällaisena aamuna, kävelyn jälkeen. Maistuvat ne ennen sitäkin, mutta palatessa vielä paremmin.

Aamusella pesin pyykkiä, heitin huonoksi menneitä orvokkeja piharuukuista roskiin, siirsin pelakuita tilalle. Nautin tuollaisesta puuhastelusta pihalla. Poimin valkoisia viinimarjoja pensaista ennen kuin talomme maalarit maalaavat ne. Heitä oli kolme miestä tänäänkin pensseliä heiluttamassa, vaikka on lauantai.

Leivoin leipää, tein marjapiirakan. Ihania tuoksuja kotiin! Tein maukkaan salaatin ja paistinpannuruokaa: keitettyjä perunoita viipaleina, rasvana kookosöljyä (-rasvaa), keitettyä parsakaalta ja sipulia. Päälle sulatejuustoa ja reippaasti mausteita. Annoin muhia pari tuntia, ihan aikomattani. Petri ja Susanna tulivat iltapäivällä syömään. Hyvää oli, vaikka itse sanonkin.

Ennen heidän tuloaan otin kauneusunet, vai lienevätkö olleet pelkät nokoset. Vartti unta iltapäivällä antaa voimia loppupäivään.

Sain nuoret henkiseksi tueksi, kun lähdin ajamaan autoani opistotalon parkista korjaamolle. Puoli kilometriä melkein pääsin ennen kuin se sammui. Sitten en meinannut saada sitä käyntiin. Mutta sain kuin sainkin viimein ja kaahasin kuin houreessa korjaamon pihaan, jonne se sammui ennen kuin ehdin sammuttaa. Vapaalla annoin rullata ruutuun. Voi, miten kovasti helpotti! Ei tarvinnut hommata hinausautoa paikalle tällä kertaa.

Nuoret lähtivät asioilleen, minä heitin repun selkään ja kukkahatun päähäni ja käveleskelin reilun tunnin kaupungin katuja ja rantoja. Sää oli edelleen mitä mainioin.

Ilta-auringossa oli hauska poimia vielä marjoja ennen saunaan menoa. Romaaniakin olen lukenut ja sämpylöitä nakertanut. Niistä tuli erinomaisen hyviä tällä kertaa. Paljon erilaisia siemeniä, kuivattua nokkosta, ruis- ja sämpyläjauhoja, vähän siirappia ja suolaa.

Kuulin, että Jyrki ja Maarit ovat selviytyneet Helsinki-maratonilta kotiin: onnea heille kovasti ja muillekin tuon lajin rehkijöille! Kuten myös Saralle, joka on pinkonut lasten maratonin, kilometrin.

Kaikenlainen liikunta on hyväksi. Huomasin sen mustikkametsässä. Ei tullut selkä kipeäksi kuten aiemmin, sillä olen kävellyt ja uinut paljon. Palkitsevaa huomata, ettei kuntoilu mene hukkaan.

Nyt nukkumaan, aamulla tekee taas mieli varhain uimaan. Nuku hyvin sinäkin, arvoisa lukijani!

Tuttua, usein kuvaamaani näkymää Vaskiluodon sillan tuntumasta merelle päin