Kategoriat: Ajankohtaista

Hattu on mukana täälläkin ja käytössä myös!

Viileää, mutta ei sentään sada.

Sunnuntaipäivä meni körötellessä bussilla ja laivalla 12 tuntia, mutta lopussa kiitos seisoi. Pärnussa, hotelli Emmissä, odotti päivällinen ja viihtyisä, oma huone, jossa on vino nurkkaikkuna.

Hotelli on minun mieleeni, mutta ei sovellu kaikille. Täällä ei ole hissiä, talo on kolmikerroksinen. Uima-allasta ei liioin ole, mutta se ei minua hidasta. Tupakoida ei saa sisätiloissa, hieno homma.

Punkkani sijaitsee kolmannessa kerroksessa, rappujen loikkimista urheilumielessä siis monesti päivässä. Vaasan Retkeilijät käyvät täällä kolmesti vuodessa, itse olen ensi kertaa mukana.

Eilen päivällisen jälkeen lähdin kartta kourassa tutkimaan lähistöä. Päädyin merelle, kävelin matalassa rantavedessä pitkin rantaa. Uimaan en voinut mennä eikä oikein kiinnostanutkaan, kun pitäisi kävellä ties minne asti, ennen kuin vesi syvenee. Eikä kameraa uskalla jättää rannalle siksi aikaa, kun menisin uimaan.

Kävelin keskustaan, jonne on noin 2,5km. Löysin hauskan kauppakadun ja sieltä lankakaupan. Tein pieniä ostoksia ja kävelin takaisin. Hotellin vieressä on Maksimarket ja sieltä löytää mitä vaan. Apteekkikin siinä on ja ostin lämpövoidetta ja jotain muuta, mikä on edullisempaa täällä kuin Suomessa.

Erilaisia hoitoja saamme joka päivä. Tänään listalla oli lämpöhoitoa hartioille ja kylmähoitoa nilkkaani, joka on edelleen vähän jäykkä onnettomuuden jälkiseurauksena. Koipi on muutenkin turvoksissa tai paksumpi ainakin kuin sen pari.

Tunnin kokohieronta oli tehokas. Hierojanaisella oli rautaa näpeissään. Porekylvyssä olin aamutuimaan ja mitäpä siinä voi muuta kuin Jumalaa kiittää, kun istuu lämpimässä punkassa ja ikkunasta näkyy viheriöivä luonto!

Sää on viileä ja pilvinen, sopii minulle silmien herkkyyden takia. Mutta tietysti auringonpaiste olisi hauska, voisimme juoda iltapäiväkahvit pihalla.

Hotelli on muun hyvän lisäksi siisti ja rauhallinen. Olen käynyt kivoja keskusteluja monien ihmisten kanssa ja rikastunut siinä mielessä. Lompakon puolesta olen köyhtynyt, vaikka en tee suuria ostoksia.

Kirpparia etsin kissojen ja koirien kanssa iltapäivällä, mutta en löytänyt. Pari naista oli juuri käynyt siellä, mutta minulta paikka jäi pimentoon.

Huomenissa on pari hoitoa aamupäivällä ja jos sää sallii, kävelen taas keskustaan ja varmaan torille, joka on vähän eri paikassa.

Jotkut olivat poikenneet lähikahvilaan, jossa tuore pulla kahveineen maksaa euron! Hinta ei päätä huimaa, mutta talo tarjoaa ruokaa riittämiin. Eipä silti, aion kyllä käydä kuppilassa minäkin.

Laivassa juttelin pariskunnan kanssa, joka meni viikoksi Haapsaluun. Se on ylempänä kuin Pärnu, meren rannassa sekin. Monet täällä, ovat käyneet useita, jotkut jopa kymmeniä kertoja Pärnussa tai jossain täällä päin.

Tämä hotelli on pieni, vain meidän bussilasti väkeä ja yksi muu matkailija. Home ei haise kylpyhuoneissa, sikälikin mahtava paikka. Näin ei ole kuulemma kaikkien hotellien suhteen täällä.

Minulla on pari hyvää kirjaa mukana, käsityö, jota en ole vielä tehnyt yhtään. Psalmeja olen lukenut sekä erästä matkakirjaa. Päiväkirjaa kirjoitan myös ja yhden kirjeen olen kirjoittanut. Tarkoitukseni on kirjoittaa niitä lisääkin, jos siltä tuntuu.

Jatkan lomailua iloisesti viikon loppuun. Sain pastoriltamme toivotuksen matkaa varten. Itselläni oli mielikuva, että pastorit aina varoittelevat vaaroista ja suonsilmäkkeistä, joita vieraissa paikoissa voi olla. Niin itse ainakin tekisin ja teen. Varoittelen ja muistuttelen mahdollisista lankeemuksen paikoista.

Mutta pastori laittoi postia: PIDÄ HAUSKAA! Se tuntui oikein lystiltä ja niinpä kiitollisella mielellä katselen uusia maisemia, lenkkeilen ja lepään.

Herra siunatkoon sinuakin, arvoisa lukijani!