Kategoriat: Ajankohtaista

Keskiäkäishatun valmistuminen etenee

Tors: Taito hinaa!

Kylläpäs on vauhtia riittänyt tällekin päivälle ja virtaa myös.

Osan virtalisästä antaa varmaan kilpirauhaseni ylitoiminta. Verikokeiden perusteella on jälleen vähennettävä tyroksiinin ottamista. Ehkä kyseisestä ilmiöstä johtuen olen hikoillut tavallista enemmän, ollut väsyneempi (kuka uskoo, mutta äitini väittää!) ja kenties on ollut muitakin oireita, joita en nyt muista. Ai niin, muistin huononemista.

Keittiöstä tuoksahtaa ihanat kardemumman tuoksut! Pullaa varmaan tekeillä, voisi kuvitella. Ehei. Meillä leivotaan aina sämpylät kardemummamausteella. Ainakin tänään. Ei aiemmin kylläkään.

Roiskautin tavallista reippaammin kardista taikinaan, kun ajattelin tytärtä, jonka mielestä pulla ei ole pullaa, jos ei siinä ole runsaasti kyseistä mummaa. Harmi vaan, että kyse on sämpylöistä, ja sämpylöinä aion ne syödä ilman mitään mutinoita.

Eipä yleensäkään tule mutistua ruuan huonoudesta, päinvastoin. Kaikki maistuu, liiankin hyvin.

Tänään sain töistä aamupäivän kuntoilua varten. Reippailin ensin uimaan Hietasaareen, isolle laiturille. Kelpo uimahalatti toimii oivallisena pukukoppina, vaikkakaan pukukopit eivät yleensä liehu ympäriinsä.

Aurinko väläytti kunnon hymyt uimareissuni aikana, tuli kesän tuntu!

Seuraavaksi kuntoilin Arin luo pyörällä. Ari kiiti kylpyyn, minä luin lehteä ja istuin takapihalla sen aikaa aurinkoa ottamassa ja kukkia kuvaamassa. Ari halusi istumaan ja pääsi myös. Menimme parvekkeelle.

Pian tuli Äänestyslautakunta, monien vuosien ennakkoäänestyksistä tutuksi tulleita kasvoja iso komppania. Ari sai äänestää, minä avustin. Etukäteen olin esitellyt liudan henkilöitä, joiden arvelin Aria kiinnostavan. Siis eu-vaaliehdokkaita, ei äänestyslautakunnan jäseniä. Ja tottahan sieltä nousi ykköseksi selvästi eräs henkilö ja hänen numeronsa lämäytin äänestyspaperiin.

Ari oli virkeä, vaikka hänellä on vielä antibioottikuuri päällä. Muutama päivä sitten oli noussut kuume, crp oli koholla ja sen johdosta lääkitys. Juttelimme rohkaisevista asioista, oli hyvä mieli.

Ennen lähtöäni leikkasin Arin hiukset. Se vaatii hiukan näppäryyttä, sillä niskatuki on otettava pois, muuten niskatukan leikkaaminen jää haaveeksi. Samalla pitää huolehtia, ettei Arin pää repsahda, sillä hän ei itse kannattele sitä. Laiskuuttako lie, vai mikä maksaa, mutta näin on ollut asian laita jo vuosia...

Keräsin uimareissullani horsmia, uusia alkuja. Niitä keitin ruuaksi itselleni enkä ainakaan vielä ole kupsahtanut, joten eivät ne ainakaan myrkyllisiä olleet. Korkeintaan pari koiraa on koipeaan nostanut niitä ihaillessaan, mutta ei pidä olla nirso. Muuten jää horsmat syömättä. Ja kukapa tahtoisi kärsiä horsmavajeesta kesän kynnyksellä!

Parina viime päivänä olen lukenut Tuomarien kirjaa, jossa kerrotaan Simsonista. Hän näytti eläneen omien mielihalujensa mukaan, mutta mitä sanoo Raamattu:

HERRAN HENKI ALKOI AJAA HÄNTÄ TEKOIHIN...
-Tuom 13:25

Jumala oli valinnut Simsonin aseekseen ja johdatti häntä. Ennen suistumistaan kuolemaan yhdessä filistealaisten kanssa Simson rukoili:

HERRA, MINUN JUMALANI,
MUISTA MINUA!
ANNA MINULLE VIELÄ TÄMÄN KERRAN VOIMIA,
ETTÄ SAISIN YHDELLÄ KERTAA KOSTETUKSI FILISTEALAISILLE
MOLEMPIEN SILMIENI MENETYKSEN!
-Tuom 16:28

Näin myös tapahtui. Jumala tahto tapahtui Simsonin elämässä, vaikka inhimillisesti hänen elämänsä oli surullinen ja epäonnistunut.

Profeetta Jeremia rukoilee Jumalaa eräässä ahdingossa:

HERRA, MINÄ TIEDÄN,
ETTEI IHMISEN TIE OLE HÄNEN OMASSA VALLASSAAN.
EIKÄ OLE MIEHEN VALLASSA,
KUINKA HÄN VAELTAA JA ASKELEENSA OHJAA.
-Jer 10:23

Miksi siis murehtisimme tämän elämän asioita, jos katsomme Herraan ja pyydämme häntä johdattamaan? Asiamme menevät varmasti parhain päin riippumatta siitä, miltä ne meistä näyttävät.

ILO HERRASSA ON TEIDÄN VÄKEVYYTENNE,
näin olkoon meidän kohdallamme, arvoisa lukijani!

jk. Uskon kyllä äitiäni väsymyksen suhteen: tänään menin kauppaan ostamaan kalaa. Lähdin sieltä metrin mittainen kannuswurstipötkö kainalossa. Sitä olen haukkaillut tässä iltani iloksi. Kohta otan uunista kardemummasämpylät ja riemu jatkuu!

jk2. Ari oli toistamiseenkin istumassa, kun Sauliz kävi hänen luonaan ja soitin sinne. Terhi ja Tatu poikkesivat asioillaan luonani, mukavaa.