Kategoriat: Ajankohtaista

Näkymä Sundomista merelle

Pilvistyvää, kolea tuuli. Keväistä.

Sundomissa nuotioretkellä eilen Mirabellan kanssa. Söimme niin, että napa paukkui: koko iltana ei ehtinyt tulla nälkä. Luonnollisesti ehdimme paistaa/polttaa makkarat ja muut ennen kuin hiillos oli parhaimmillaan. Niin käy aina.

Kävelylenkkejä olen tehnyt useita päivässä eilen ja tänään, jolloin suuntasin toisella kertaa evankeliumiyhdistyksen messuun. Mirabellan kanssa joimme kirkkokahvit pitkän kaavan mukaan.

Petri Harju saarnasi, häntä en ollut ennen kuullutkaan. Erityisesti jäi mieleeni tästä leipäsunnuntain tekstistä se, että juutalaisten pääruoka on leipä. Sen takia Jeesus vertasi itseään leipään: MINÄ OLEN ELÄMÄN LEIPÄ. Jeesus on pääruoka, tärkein kaikesta, mitä me tarvitsemme kaikilla elämämme alueilla.

Harju totesi, että suomalaisille Jeesus olisi sanonut: Minä olen elämän peruna.

Cowman kirjoittaa aina ajankohtaisesta aiheesta:
"... kun olemme pimeydessä, on kiusaus löytää siitä ulos luottamatta ja uskomatta Herraan. Sen sijaan, että antaisimme Hänen auttaa meidät ulos, me yritämme itse auttaa itseämme. Etsimme vain luonnollista valoa ja kuuntelemme ystäviemme neuvoja. Luotamme järjen päätelmiin ja sorrumme kiusaukseen pyrkiä vapauteen tietä, joka ei ole ensinkään Jumalan tie."

Cowman viittaa Jesajan kirjan 50 luvun jakeeseen 11:
KATSO, TE KAIKKI, JOTKA PALON SYTYTÄTTE, TE PALAVILLA NUOLILLA VARUSTETUT, SUISTUKAA OMAN TULENNE LIEKKEIHIN, NIIHIN PALAVIIN NUOLIIN, JOTKA OLETTE SYTYTTÄNEET. MINUN KÄDESTÄNI TÄMÄ TEILLE TULEE: VAIVASSA TÄYTYY TEIDÄN ASUA.

"... Rakas ystävä, älä yritä päästä pimeydestä paitsi Jumalan aikana ja Jumalan tietä! Hädän aika on tarkoitettu opettamaan sinulle kipeästi tarvitsemiasi totuuksia.

"...On parempi vaeltaa pimeässä Jumalan kanssa kuin yksin valossa."
-Virtoja erämaassa, Lettie B.Cowman

Eipä tuota taida paremmin sanoa. Meille hätääntyville hätähousuille oikein passelia tekstiä!

Huomenissa menen Arin luo töiden jälkeen ja seurakuntalaisen synttäreitä juhlitaan tiistaina. Viikko alkaa vauhdilla, mutta sitä ennen on ilta aikaa kuunnella hyviä opetuksia netistä, lukea ja nauttia oman kodin rauhasta. Kuuntelin jo aamulla Markus Pöyryn 1. Mooseksen kirjan opetusta ja jatkan siitä.

Olkoon tämä hetkesi hyvä ja siunattu, arvoisa lukijani!

Kaupungin rantaa