Kategoriat: Ajankohtaista

Ystävältä saatu pullo löysi paikan välittömästi eteisen pöydältä!

Mittari plussan puolella, lössölunta ja pilvistä.

Olen vetänyt unta yhdeksään asti molempina vapaapäivinä. Lepoa olen tarvinnut ja sitä olen saanut.

Napuan taistelun 300-vuotisjuhlajumalanpalvelus tuli teeveestä. Se oli hyvin juhlallinen ja koskettava. Napue on Isossakyrössä. 1714 käytiin Pohjan sotaa ja 70% alueen miehistä kuoli. Sen jälkeen alkoi isovihan aika, joka oli kammottavaa aikaa.

Saamme totisesti olla kiitollisia Jumalalle itsenäisyydestämme ja hyvinvoinnistamme. Tämä ei ole itsestään selvää, esivanhempamme ovat maksaneet verellään meille itsenäisyyden.

Yltäkylläisyytemme on ylenmääräistä näinä aikoina. Puhutaan "kriisiavusta" tilanteissa, jotka eivät ole kriisiä nähneetkään, jos vertaamme talvisodan aikaisiin oloihin maamme tilannetta.

Kansallemme on tulossa kovia aikoja. Ne kestävät, jotka ovat joutuneet venymään ja sietämään epämukavuuttakin elämässään. Lapsille ja nuorille ei ole hyväksi liiallinen hyvinvointi, sehän turruttaa meidät aikuisetkin! Paineensietokyky kasvaa vain paineen alla. Sitä ei saavuteta teoriatiedolla.

Taannoin radio-ohjelmassa puhuttiin erään ompelimon tulevaisuudesta. Omistaja sanoi, että ompelimo jouduttaneen sulkemaan, sillä ei ole tekijöitä. Nuoret haluaisivat vain suunnitella vaatteita tietokoneella, mutta fyysistä työtä ei moni halua tehdä. Tähän on tultu.

"Sitä saa, mitä tilaa" toteutuu varmasti kansamme kohdalla, kuten jokaisen yksilön kohdalla. Saamme sellaisen tulevaisuuden tuleville polvillemme kuin mitä olemme heille valmistaneet.

Cowman valaa toivoa mieliimme:

" . . Jos minä olenkin vaivannut sinua,
en minä sinua enää vaivaa."
- Naah 1:12

"Te syötte kyllälti, tulette ravituiksi ja kiitätte Herran, teidän Jumalanne nimeä, hänen, joka on tehnyt ihmeitä teitä kohtaan. Minun kansani ei joudu häpeään, ainiaan."
Jooel 2:26

"Vaivoillakin on rajansa. Jumala lähettää ne ja siirtää ne pois.
Huokailetko kysellen: "Voi, milloin tämä loppuu?"
Odota hiljaa ja kestä kärsivällisesti siihen asti, kun Isä vetää vitsansa pois! Hän tekee sen heti, kun se on toteuttanut tarkoituksensa. - -"
-Virtoja erämaassa

Cowmanin teksti puhuu Jumalan antamista koettelemuksista. Niiden kautta hän kasvattaa meitä ihmisinä sekä luottamaan Jumalaan enemmän. Tarvitsemme paitsi uskon kasvua, myös sitä, että meistä tulisi ihmisinä parempia lähimmäisiä.

Moni meistä uskovista on erityisen tympeä, ikävä ja epäystävällinen toisille. Jotkut olettavatkin, että usko muuttaa ihmisen kielteiseksi kaikin tavoin, ja ikävä kyllä niin on joidenkin kohdalla.

Jotkut luulevat olevansa uskovina erityisasemassa siten, että voivat käyttäytyä huonosti ei-uskovia kohtaan. Se on väärin.

Jatkoin ajatusta, mutta poistin sen jo talletettuani. Kuuntelin sen sijaan netistä Lähetyshiippakunnan sivuilta Wille Huuskosen tämän päivän saarnan. Se oli ja on niin täynnä armoa, että se kannattaa kuunnella.

Ihmisiin me petymme jatkuvasti, myös omaan itseemme. Jeesukseen ei tarvitse pettyä, vaikka hän vaatii koko elämämme. Vastaavasti hän myös antaa kaiken. Itse emme kykene itseämme pelastamaan eikä meidän tarvitse sitä edes yrittää. Vapaus, vapaus, sitä Jeesus tarjoaa!

Olin Arin luona tänään monta tuntia ja hän voi hyvin. Olin hyvin onnellinen, kun istuimme ala-aulassa, kuuntelimme Ilmestyskirjaa ja psalmeja ja sain puhua Arille asioitani. Mikä onni on asua puolisonsa kanssa Korkeimman suojassa, Kaikkivaltiaan varjossa! Kiitos Jumalalle tästä armosta!

Hyvää alkanutta viikkoa, arvoisa lukijani, Psalmin 91 suojissa:

"Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy,
se sanoo: "Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan".

Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta.
Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.

Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta,
et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee.

Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu.

Sinun silmäsi saavat vain katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan. -
Sillä: "Sinä, Herra, olet minun turvani". - Korkeimman olet sinä ottanut suojaksesi.

Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi.
Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.
He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.
Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja lohikäärmettä. -

"Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni.
Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan.
Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen."