Kategoriat: Ajankohtaista

Valo lisääntyy

Pakkasta vajaa kymmenen astetta.

Mistä ihmeestä johtuu, että flunssan tulon huomaa vasta, kun on liian myöhäistä saada siitä niskaote?

Palelin eilen töissä. Kuuden kilometrin työmatka taittui etanan vauhdilla palatessa. Tuntui etten pääse ikinä kotiin. Ehdin vain kääntyä kotona, kun jo pinkaisin keskiäkäisten porukkaan. Illan palelin kotona, mutta ei vaan raksuttanut, miksi.

Aamuyöllä alkoi säteillä, kun heräsin kurkkukipuun ja muihin oireisiin.

Jäin päiväksi kotiin. Olen ottanut päivän rauhallisesti, mikä tarkoittaa tietysti hiukan eri asiaa eri ihmisten kohdalla. Mutta rauhallisesti olen ottanut, omaan tyyliini.

Jos ei oloni yön aikana huonone, menen töihin aamulla. Ihan mielelläni menen.

Cowman sanoo meille tekstissään tänään muun muassa näin:

" - - Emme saa luottaa tunteisiin,
vaan meidän tulee uskossa pitäytyä Hänen järkkymättömään uskollisuuteensa.

"Puhukaamme Hänelle, vaikka emme näe Häntä,
ja saamme sydämissämme kuulla hänen vastaavan rukouksiimme. Hän valvoo meitä, sillä Hän on todella läsnä. Taivaallinen Isäsi on sinua yhtä lähellä tunnelissa kulkiessasi kuin avoimen taivaan alla."
-Virtoja erämaassa -kirjasta

Ja kuitenkin me pienet ihmiset kysymme usein psalmin kirjoittajan tavoin:
"Miksi, Herra, seisot niin kaukana?" -Ps 10:1

Minusta ei tunnu siltä, että Herra seisoisi kaukana. Mutta kovasti hän pihistelee joihinkin rukouksiin vastaamasta. Kuten Arin paranemisen asiassa. Mutta "asia on Hänen edessään, odota Häntä". Ja "minä odotan Herraa, hartaammin kuin vartija aamua, kuin vartija aamua"!

Petri kävi tänään laittamassa löytötuolini kuntoon. Nyt siinä voi istua pelkäämättä, että yksi jalka taittuu. Keitin perunasuurimopuuroa, mikä on minun herkkuani. Kelpasi se Petrillekin. Toinen lempimakuni on ohrasuurimoista maitoon keitetty puuro. Sitä teen seuraavaksi.

Mutta ensi yöksi laitan kuitenkin herneet likoon ja otan joulukinkun palan pakasteesta sulamaan sitä varten. Huomeniltapäivällä keitän hernekeittoa viikonlopuksi. Pakastinkin pitäisi sulattaa nyt kun pakasteet säilyvät jäässä ulkona sen aikaa. Mutta tänään en jaksa enkä viitsi.

Olkoon loppuviikkosi siunattu, hyvä lukijani!

Keväistä kukkaloistoa Pariisissa joitakin vuosia sitten