Kategoriat: Ajankohtaista

Lämpöasteita, ei lunta juuri lainkaan.

Työpäivä sujui nopeasti, meillä oli paljon tekemistä työparin kanssa. Kotiin tultuani kävin postissa. Pojan perheeltä oli tullut paketti. Onnellisena pyöräilin sen kanssa kotiin. Huomaako kukaan, että tässä ajelee äiti, jonka lapsi on muistanut häntä jouluna, ajattelin.

Lapsellisia mietteitä, mutta jouluna on lupa olla vähän lapsellinenkin. Jumalakin syntyi lapseksi ja tuli meille esikuvaksi monella tapaa.

En ruvennut siivoamaan, sillä eilen olin tosi kipeä, kun touhusin liikaa. Minulla kävi useampiakin vieraita iltamassa, sain puheluita, saunassakin poikkesin.

Aamulla hyppään Teron ja Karoliinan kyytiin: menemme Nivalaan sosionomia onnittelemaan sekä kihlaparin sormuksia ihailemaan. Muutenkin sukua on mukava tervehtiä.

Illalla ajelemme takaisin kotiin, jos Herra suo. Enkelivartio seuratkoon meitä huomenna. Sitä rukoilen kaikille matkustavaisille!

Herra siunatkoon sinun joulunaikasi, hyvä lukijani! Kiitän matkaseurasta, kulje kanssani edelleen, jos seura miellyttää sinua. Ennen kaikkea rukoilen, että Jeesus koskettaa sinua ja siunaa sinua näitä rivejä lukiessasi. Hän sanoo: Minä olen elämän leipä. Ilman minua te ette saa mitään aikaan.

Virsi 16 johtakoon ajatuksemme jouluun, joka on tuossa tuokiossa käsillä. Tämäkin virsi on hyvin vanha, sitä ovat monet sukupolvet veisanneet ennen meitä:

1.
Jeesus Kristus meille nyt
neitseestä on syntynyt.
Ihmiseksi Jumala
tuli tänne taivaasta.

2.
Kansa kaiken maailman
näkee ihmeet Jumalan:
Sana tuli lihaksi,
tänne ihmislapseksi.

3.
Synnittä on syntynyt,
synnittä myös elänyt,
kantoi synnit maailman,
mursi vallan kuoleman.

4.
Ilo, rauha mukanaan
saapunut on päälle maan
Jumala ja ihminen,
auttajamme armoinen.

5.
Isän luota lähtenyt
Isän luona taas on nyt,
voitti vallat turmion,
taivaan aukaissut hän on.

6.
Hän on Isän vertainen,
yhtä iankaikkinen,
istuu Isän rinnalla
maan ja taivaan Herrana.

7.
Jumalalle kunnia
olkoon korkeudessa,
maassa rauha, suosio,
hyvä tahto, sovinto.

Aurelius Ambrosius 300-luvun lopulla. Saks. Martti Luther 1524. Suom. Hemminki Maskulainen virsikirjaan 1605. Uud. suom. Julius Krohn 1880. Uud. komitea 1984.