Kategoriat: Ajankohtaista

Kakku hupeni lähinnä omaan suuhuni, vaikka vieraanikin tekivät parhaansa.

Vaihtelevan pilvinen, sateinen ja epävakainen sää. Vähän lunta maassa, mutta jäätä sitäkin enemmän.

Kiitos Jumalalle, että päiväni on sujunut hyvin. Täysi vauhti on ollut päällä ja toivon vaan, että osaan rauhoittua nukkumaan jonkin ajan kuluttua.

Eilisen imuroinnin ja saunan jälkeen luulin nukahtavani kuin lapsi, mutta sen sijaan valvoin lähes kahteen. Ihan turhat asiat valvottivat, harmitti.

Äidin puhelinsoittoon heräsin. Hän oli vain odottanut, että olisi säällinen aika onnitella ainokaista tytärtä. Minulla oli aika lailla naula päässä. Pian sen jälkeen soitti Sara isänsä kanssa ja puhuimme pitkään. Synttärilahja on kuulemma matkalla.

Katoin pöydän ja muutama ystävä tuli kahville, olimme sopineet siitä viikolla. Oli hyvä hetki jakaa asioita ja rukoillakin vielä niiden puolesta.

Ystävien lähtiessä lähdin itsekin Ammattikorkeakouluun kokemuskouluttajan roolissa. Opiskelijat olivat aikuisia, jo elämää nähneitä hekin. Puhuin tunnin verran, näytin nuoruuden kuvan Arista ja minusta ja lopuksi nuorimmaisemme hääkuvan toissa vuodelta. Lisäksi isoja valokuvia vilautin 30 vuoden matkan varrelta elämästämme kertoen. Opiskelijat myös kyselivät.

Tietysti kerroin kirjastani ja näytin sitä opiskelijoille ja näistä sivuista juttelin myös. Oli helppo puhua, hyvä ilmapiiri.

Kotiin päästyäni olin jälleen puhelimessa, kunnes sain lisää ystäviä luokseni. Lapsetkin soittelivat välillä, tai yrittivät ainakin. Veljet soittivat, tekstiviestejä on tullut ja yksi serkuistani (joita on n. 65) lähetti sähköisen kortin.

Kiitos ystävät, kiitos sukulaiset, että olette olemassa. Olen rikas, kun minulla on suku, perhe, rakkaita ystäviä ja nykyisin myös työtovereita. Toimivat ja hyvät ihmissuhteet eivät ole ostettavissa, ne ovat lahjaa.

Huomenna on hoosianna-pyhä. Aamulla toivon nukkuvani pitkään ja herääväni pirteänä uutta kirkkovuotta alkamaan. Täkäläiset lapsemme, TT = Terhi ja Tatu ja PS = Petri ja Susanna, kuten heidän nimiään lyhentelen (TK = Tero ja Karoliina; JMS = Jyrki, Maarit ja Sara) lähtevät kanssani ruokailemaan, Petri on varannut pöydän. Sitten menen messuun, joka alkaa viideltä Kirjastokatu 5:ssä, jos Herra suo.

Hyvää yötä, Jeesus myötä, Hoosiannan sanoin, virsi 1:

Hoosianna, Daavidin Poika,
kiitetty olkoon hän!
Kiitetty Daavidin Poika,
joka tulee Herran nimeen.
Hoosianna, hoosianna,
hoosianna, hoosianna!
Kiitetty Daavidin Poika,
joka tulee Herran nimeen.

Matt. 21:9 pohjalta. Suom. 1871. Virsikirjaan 1986