Kategoriat: Ajankohtaista

Uusi työviikko alkamassa. Ilolla otan sen vastaan.

Aamun Manna-teksti rohkaisee ja antaa potkua eilisille ajatuksilleni. Luther kirjoittaa:

"Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu,
voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet." -Ef 6:11

"- - Kristukseen kastetut - - emmehän ole täällä rauhassa, vaan vaarassa vihamiesten ja murhaajien keskellä, jotka vakaasti ovat päättäneet riistää meiltä aarteemme silloin kun emme arvaakaan.

"Heiltä emme ole silmänräpäystäkään turvassa. Se siis, joka tahtoo olla kristitty, astukoon määrätietoisesti Herransa lipun alle ja olkoon koko elämän ajan etulinjassa ja vaanikoon vihollista kaikkialla."

Luther jatkaa, että tämän suuren vaaran takia meitä "on syytä herätellä Jumalan sanalla kuin sotarummulla, ettemme kuorsaisi ja kävisi laiskoiksi ja veltoiksi, vaan alati valvoisimme täysissä varusteissa".

Miksi tämä vaara ja sotatila on näin jatkuvasti vaikea? Luther selittää, että vihollisella on vahvat apuvoimat, joita ovat "paha maailma ja meidän turmeltunut luontommme, joka on taakkanamme ja joka alati vetää meitä taaksepäin, että me heittäisimme sikseen taistelun ja valvomisen."

Tukevaa tekstiä, mutta emme voi kiistää, etteikö tuo kaikki olisi totta. Laiskuus ja taisteluväsymys on ankara ja nyt kaamoksen aikaan väsyttää muutenkin.

Samaa torvea soittaa Cowman päivän teksissään A.B.Simpsonin suulla, kun hän selittää 2 Kun 13:18,19 jakeita, jotka ovat minulle olleet aina mysteeri:

"Ota nuolet... lyö maahan. Niin hän löi kolme kertaa ja lakkasi sitten.
Mutta Jumalan mies vihastui häneen ja sanoi: `Sinun olisi pitänyt lyödä viisi tai kuusi kertaa..."

"- - Hän sai niin paljon kuin uskoi, mutta hän ei saanut, mitä profeetta oli tarkoittanut ja mitä Herra oli tahtonut lahjoittaa. Hän ei saanut lupauksen koko sisältöä eikä täyttä siunausta. - - jäi vaille Jumalan parasta.

"- - miten tärkeää on, että oppisimme rukoilemaan loppuun asti! Emmekö haluaisi omistaa kaikkea, mitä on luvattu, ja uskon rukouksen täydellisiä mahdollisuuksia?"
-Virtoja erämaassa

Cowman itse jatkaa selittämällä Ef 3:20,21 jakeita:

"Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän, monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa, hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti."

"- - Hän tekee hyväksemme juuri niin paljon kuin me annamme Hänen tehdä meissä. Hän, joka pelasti meidät,
pesi meidät omalla verellään,
täytti meidät Pyhällä Hengellään,
varjelee meidät moninaisissa kiusauksissa,
tekee työtä meissä,
auttaa kaikissa hätätiloissa,
kriiseissä,
olosuhteissa ja vastustajan hyökätessä."

Sanon aamen näihin molempiin teksteihin. Niissä on tälle päivälle rohkaisu minulle, ja toivon, että myös sinulle, arvoisa lukijani!

Lähden kävelemään töihin, 32 minuuttia siinä kuluu. Hyvää aikaa ajatella. Otan jääpiikit kenkien pohjaan mukaan, liukasta on.

Töiden jälkeen kävelen sairaalaan Aria tapaamaan, tukanleikkuuvälineet repussa sekä eväät.

Herra kanssasi tänään ja joka päivä!