Kategoriat: Ajankohtaista

Eilisen päivän töitä

Laulukirjasta

Illalla rukoilimme Wycliffen työn puolesta. Siis raamatunkääntäjien puolesta ympäri maailmaa. Suuri rukousaihe joka kerta on viisumien saaminen. Moni joutuu matkustamaan maasta pois ja maahan monia kertoja vain viisumin saadakseen. Ja jännitystilat kohoavat äärimmilleen epävarmuustilanteissa: ehtiikö viisumi tulla siksi, kun lennot on varattu.

A.B.Simpson puhuu Cowmanin kirjassa tänään vaikeuksista. Hän kertoo Jaakobin painista, Paavalin taisteluista ja Daavidin vuosien koettelemuksista. "Eivät mitkään muut kuin äärimmäiset hätätilat - - olisi voineet opettaa häntä ja seurakuntaa hänen kauttaan ymmärtämään tämän suuren lupauksen täyttä merkitystä:

"Minun armossani on sinulle kyllin."

Simpson on ottanut 2 Kor 1:8 kohdan tekstinsä alkuun:
"...ylenpalttiset,
yli voimiemme käyvät,
meidän rasituksemme olivat..."
"...että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan", 2 Kor 12:9.

Myös meihin Simpson viittaa, ettei moni meistäkään olisi ilman vastoinkäymisiä oppinut koskaan tuntemaan Herraa ja luottamaan häneen. En minä ainakaan!

Tosin tulin uskoon, kun elämäni oli ulkoisesti seesteistä ja tasapainoista, mutta sisäinen kaipuu johdatti Jumalan luokse. Sen jälkeen alkoivat koettelemukset, mutta myös rukousvastaukset! Jumala antaa aina tilalle jotain, jos ottaa jotain pois. Mutta ei se itkutonta elämää takaa, mutta miksi pitäisi?

Paavali oli päässyt niin pitkälle, että hän suorastaan "oli mielistynyt" heikkouteen, hätään ja vainoihin, mutta me keskitason tallaajat emme totisesti halua mitään ikävyyksiä elämäämme. Mutta sitä en voi kiistää, ettenkö juuri syvissä montuissani olisi lähimpänä Herraa Jeesusta ja Jumalan läsnäoloa. Ja rauha on silloin suurin, kun omat voimat ovat pienimmät.

"Vaikeudet ja esteet ovat Jumalan antamia haasteita uskonelämällemme. - - meitä saatetaan koetella ja joudumme odottamaan ja antamaan kärsivällisyyden tehdä meissä täydellisen työnsä.

"Mutta varmasti huomaamme lopulta kiven poisvieritetyksi. Ja Herra odottaa antaakseen meille kaksinkertaisen siunauksen siksi, että kestimme koetusajan." -Virtoja erämaassa, päivän tekstistä.

Joskus kuulee ihmisiä kutsuttavan Jeesuksen seuraan sen takia, että elämä tulisi helpommaksi. Minä haluan kutsua sinua tekemään sen siksi, että elämäsi tulisi rikkaammaksi. Ei omaisuudesta vaan hengellisistä ja henkisistä rikkauksista. Ilosta, jota kumpuaa Elämän lähteestä ja jota et voi saavuttaa tämän maailman omaisuudella.

Kutsun sinua, että voisit omistaa rauhan Jumalassasi, levon ja tyytyväisyyden surun ja murheen keskellä, toivon, joka kantaa kuolemankin yli.

Uskovaisiin me petymme jokainen jossain vaiheessa ja se on hyvä. Ei ihmiseen pidä luottaa, vain Jumala on uskollinen. Ihminen ei saakaan tulla jumalaksi toiselle ihmiselle, sitä kunniaa Jumala ei ihmiselle anna.

Meille sallitaan lankeemuksia ja muita töppäyksiä, että putoaisimme kaikilta jalustoilta. Matalalta näkee kauemmas, sieltä näkee kärsivien elämään, hitaiden ja epätäydellisten kanssa ehtii paremmin taivaltaa, kun ei ole liian korkealla. Käsittää, että olen syntinen ja vajavainen minäkin. Ja sen takia tarvitsen vapahdusta ja pelastusta.

Avun kaikkeen tarjoaa Jeesus Kristus, kun hän antaa itsensä. Me saamme maistaa hänet konkreettisesti ehtoollisessa. Se on tarkoitettu jokaiselle, joka ei selviä yksin ja jolle kelpaa Jumalan tarjoama pelastus.

Eilisen päivän hyllytin jonkin verran kirjoja, mutta päätyökseni opettelin päällystämään kirjoja. Ajattelet ehkä, että lasten leikkiä! Kuka nyt ei olisi koulukirjoja päällystänyt, jos perheessä on lapsia.

Sain kuitenkin oppia, miten työ tehdään kirjastossa kirjoille, joita käsittelevät monet ihmiset. Tässäkin vaatimattomassa työssä jouduin rukoilemaan, että oppisin ja osaisin tehdä työni hyvin.

Muovi-pakana tarttui sormiini ja kupruili ja teki kaikkea muutakin, kunnes vähitellen työ alkoi sujua. Sain aikamoisen pinon valmiiksi ja olin sangen tyytyväinen. Kiva osata muovittamistakin.

Pian suuntaan nokkani taas sivukirjastoon, jossa olen yksin tänään ja myös ensi viikolla, kun vakituinen on lomalla. Rukoillen siis matkaan ja ihmisiä palvelemaan ja heidän kauttaan Jumalaa.

Siunattua päivää ja iloista viikonlopun odotusta, hyvä lukijani!