Kategoriat: Ajankohtaista

Huomenta jälleen, hyvä lukijani! Matkavalmistelujen keskeltä kirjoittelen viikonlopun toivotuksia sinulle, sitten töihin ja sieltä suoraan äiti-mammaa ja sukua tapaamaan.

Tämä aamu alkoi makeasti kuin mesi vaan: olin laittanut puoli litraa jäätelöä jääkaappiin pakastimen sijasta. Siitä jokainen voi arvata, että söin illalla jäätelöä katsoessani Sydämen asiaa.

Ja aamupalaksi edellä mainitusta syystä puoli litraa vaniljakastiketta, puolukkahilloa kyytipoikana. Vähäksi aikaa tarpeeksi sitä lajia.

Niin se on tässä huushollissa, ettei se sikaa elättäisi: sika kuolisi nälkään, kun emäntä syö kaiken. Sukuvika, sillä kyseinen sanonta on veljeni tokaisu, hyvässä hengessä, muinoin äidilleni. Nauroimme makeasti silloin eikä kai voi muuta kuin jatkaa naurua sukupolvesta toiseen (ota opiksi, Terhi!)

Kirjastoautoa ja eläkeläisten kirjavinkkausta on ollut pari päivää, puhumattakaan näyttöpäätteiden jynssäyksestä. Sitä vain kysyn, ken söi kesävoin: missä on minulle ikiomaksi annettu puhdistusaineputeli? Muita en voi syyttää, koska putelille on lähes salainen kätkö työpisteessäni. Ainoa selitys on, että olen itse sen jättänyt jonnekin.

Villatakkini löytyi parin viikon jälkeen sieltä, minne olin sen itse jättänyt: tuolin selkänojalta dvd-levypisteestä.

Tänään yksin sivukirjastossa, lehtien päällystystä, uusien, mahdollisten kirjojen lainauskuntoon saattamista, palautettujen kirjojen hyllyttämistä, asiakaspalvelua ja niin edelleen. Luultavasti rauhallinen, mukava päivä.

Kiitän taas siitä, että uupumus on poissa. Herään toisinaan väsyneenä, sillä nukahdan lähellä puoltayötä ja herään kuuden maissa. Kiitos Jumalalle, että hän luo uutta keski-ikäisessäkin naisessa, virvoittaa väsynyttä, antaa voimaa ja iloa, lohduttaa ja rohkaisee.

Rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla, sanotaan Raamatussa. En muista, mitä sanoja sillä kertaa käytettiin, mutta minä rohkaisen itseäni ja sinua, arvoisa lukijani:

"Uuden käskyn minä annan teille:
rakastakaa toisianne!
Kuten minä olen rakastanut teitä,
rakastakaa tekin toisianne.
Kaikki tuntevat teidät
minun opetuslapsikseni,
jos teillä on keskinäinen rakkaus."
-Joh 13:34