Kategoriat: Ajankohtaista

Lempiasento lempipaikassa Kyyhkytuvassani

Otsikon valitsin rohkaistakseni itseäni ottamaan itseäni niskasta kiinni. Saa nähdä onnistuuko.

Muutamien kuukausien aikana onnistuin hivutellen pudottamaan painoa muutaman kilon. Mielessäni tietysti söin jo koko sian, toisin sanoen kuvittelen siirtyväni kokonaan eri sarjaan, mitä painoluokkaan tulee. Ajattelin kyllä alempaa painoluokkaa, mutta unelmilla oli lyhyet jäljet.

Joka kilo kipitti takaisin parissa viikossa. Illat olen maannut sohvalla lukien ja syöden kaikkea, mitä kaapista on löytynyt. Ja samalla inhoten itseäni kuten juoppo inhoaa varmasti juomistaan. Tai sitä, ettei voi lopettaa.

Eilen raahauduin uimahallin vesijumppaan ja uin lisäksi 500 metriä. Uiminen on tosi kivaa uimalasit naamalla: saan olla omassa rauhassani. Ei niin, ettäkö siellä kovasti ihmiset tyrkyttäisivät juttua vääntämään uidessa, mutta kuitenkin.

Hyvä mieli oli tietysti kuntoilusta ja saunasta sen päälle. Mutta illalla valvoin ja kolotti paikkoja. Ja hirvitti työkuviot: miten ikinä opin kaikkea sitä, mitä mahdollisesti voisin tarvitse seuraavana päivänä. Koska minunhan on tietysti osattava jo ennen kuin tarvetta edes ilmenee.

Selvisin päivästä kuitenkin mainiosti, vaikka aika rankka päivä olikin. Aamupäivän köröttelin kirjastoauton kyydissä kouluilla ja päiväkodeissa pysähdellen. Ruokatunti, kirjojen valintaa ja tallennusta asiakkaalle. Iltapäiväksi työkaverin kanssa kirjavinkkaustilaisuuteen eläkeläisille.

Pyrähtelyä kelaan ja postiin. Ruokakauppaan ja kalanmaksaöljykauppaan. Arille uusi johto Viktor-kuuntelulaitteeseen soittamalla Daisy-palveluun. Puhelu sairaalaan Saulizille, joka oli Arin luona käymässä. Iltakävelylle raskaan aterian jälkeen illalla.

"Auta meitä,
pelastuksemme Jumala,
nimesi kunnian tähden.
Pelasta meidät
ja nimesi tähden
anna syntimme anteeksi.

Miksi pakanat saisivat sanoa:
`Missä on heidän Jumalansa?`- -
Tulkoon vankien huokaus
sinun kasvojesi eteen.
Suurella voimallasi
pidä elossa kuoleman lapset."
-Ps 79:9,10a,11

Siunausta sinulle arvoisa lukijani!