Kategoriat: Ajankohtaista

Kaisa Neimala, kirjallisuuskriitikko, kirjailija, äidinkielenopettaja, josta ammatista eläkkeellä.

Ihana herätä virkeänä kauniiseen syysaamuun!

Eilisen työpäivän jälkeinen uimareissu kävelyineen saatteli minut unten maille leppeästi ja hyvissä ajoin ennen puolta yötä. Niinpä heräsin täysin levänneenä puoli seitsemältä. Tämä on onnea!

Aamupäivän kurvailin Rölli-auton kyydissä ympäri kaupungin päiväkoteja ja kouluja parin kirjastovirkailijan kanssa. Tuttuja nuoria eräästä koulusta tuli tapaamaan minua ja muistelemaan menneitä. Sain halata heitä ja sitä he tuntuivat kaipaavankin.

Totta kai väliajat hyllytin kirjoja ja tein mitä osasin. Sekin on hauskaa, kun saan etsiä jollekin mieluista luettavaa.

Iltapäivällä seurasi huippujuttu: sain olla mukana vuosittaisessa kirjastotapahtumassa, jossa Kaisa Neimala, 75-vuotias kirjakriitikko, äidinkielenopettaja ja kirjailija arvioi kymmeniä lukemiaan kirjoja. Saimme listan niistä ja tein omia muistiinpanoja. Jatkossa luen joitakin kiinnostavimmista.

Neimala on ammattilainen. Hän osasi kertoa surkeistakin kirjoista parhaat puolet ja kritisoi rakentavasti. Oli todella suuriarvoista minulle, että sain roikkua mukana.

Jotkus Neimalan lukemista kirjoista olivat niin järkyttäviä, että olen iloinen, etten olen kirjallisuuskriitikko: ihmisen kammottavan pahuuden seurauksista olisi tosi masentavaa lukea ja kertoa vielä muille. Mutta Niemala on nainen paikallaan. Asiallinen, luja ja tiukkakin varmaan, mutta lempeällä tavalla. Googlettamalla löytyy lisätietoa hänestä.

Töistä kiidin tukka suorana kodin kautta allasjumppaan. Paikka oli hakusessa, mutta löysin sinne viimein. Kyseessä ei ole uimahalli, vaan paikka, jossa MS-yhdistyksen tämän vuotiset vesijumpat pidettäneen. Meitä oli seitsemän tällä kertaa.

Ruokatuntini jäi vajaaksi töissä, mutta olen nauttinut kotona jäätelöä ruuan päälle, joten asia tuli korjatuksi.

Iltalukujen pariin, sohvailemaan ja nukkumaan. Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

"Minä tiedän Lunastajani elävän!"
-Jobin kirjasta

Äitini kukkasia