Kategoriat: Ajankohtaista

Amek kuvasi kasvaneita hiuksiani ja päänikin pääsi kuvaan!

Aurinkoinen sää jatkuu - sade tuokin varmaan syksyn jahka saapuu.

Koirat kiittävät, jos sadetta ei tule ennen viikonloppua. Siinä tapauksessa saarikauden päättäjäiset jäisivät pommittamatta. Minullakaan ei ole mitään sitä vastaan, turhaa touhua eikä edes mukavan kuuloista.

Aloitin taas uuden kirjan, vaikka entisiä on monta kesken. Graham Greene on varmasti tuttu kirjailijanimi monelle. Jossain mainittiin hänen kristillisyydestään jotain ja päätin lainata hänen omaelämäkertansa. Sieltä se kirjaston kellarista löytyi.

Kirjoittaminen soljuu vanhalta tekijältä sulavasti ja sitä on nautinto lukea. Hän muistelee lapsuuttaan muun muassa näin:

"Muistan hautajaiset, jotka pidettiin kuolleelle linnulle. Sen ruumisarkkuna oli Princen yölamppulaatikko. Vanhemmat sisarukseni - - hautasivat sen paikkaan, jota sanottiin Varjoiseksi Poluksi. Minä olin vain vähäinen surija, nuorin joukosta, liian nuori ja vähäpätöinen kelvatakseni papiksi, haudankaivajaksi tai kuoropojaksi." Eräänlaista elämää, s.22.

Sedästään Greene kertoo:
"Kahdeksankymmentäyhdeksänvuotiaana hän jäi maanalaisen junan alle sen vuoksi, että hänen näkönsä petti. - - Junan peruuttaessa hän makasi tyynenä ja itsensä halliten kiskojen vieressä ja kävi ilmi, että häneltä oli vain murtunut kylkiluu. - - Yhdeksänkymmenenyhden ikäisenä hän putosi puusta. - - Ensimmäinen merkki hänen loppunsa lähestymisestä oli se, että vanhat tätini häntä riisuessaan saivat sukan mukana varpaan." s. 20.

No, kun on monta kirjaa luettavana, onpa ainakin valinnanvaraa! Luen myös kahta Raamattua päivittäin. Uutta ja vielä uudempaa käännöstä.

Vein varaamaani kirpputorin hyllykköön omaisuuttani päivällä. Tytär toi oman lisänsä illansuussa. Itsekin menin katsomaan, onko hyllystä ostettu vielä mitään.

Yllätys oli suuri, kun tavara oli lisääntynyt! Kolmen eri myyjän tuote oli ilmestynyt hyllyyn ja lisäksi oman hyllymme numeron mukainen villapaita. Ilmeisesti edellisen hyllynvuokraajan tavaraa on maleksinut jossain ja joku on palauttanut sen oikeaan paikkaan. Saapa nähdä, mitä hyllyssä on huomenna. Tämähän on mielenkiintoista!

Kävelin iltamassa kirjastoon, luin muutaman Pohjalaisen ja uusimman Kodin Kuvalehden, jossa poliisi kertoi hupaisan tarinan: hän kuulusteli ulkomaalaista miestä. Nimi ja osoite ja sitten vielä ammatti. Mies takerteli vaikeita sanoja, mutta sai viimein sanotuksi: "Minun ammatti, minä tehdä, minä tehdä pimeä työ!"

Maanantain päivälehdessä oli juttu, jota en voinut lukea. Aihe teki niin pahaa jo ajatuksena. Kyseessä on elokuva, vai mikä se lienee, jossa alaston ihminen menee esittämään kouluihin jotain homojuttua. "Nuoret ovat nykyään vapaita", tai jotain muuta oli lööpissä.

Jo alastomuus itsessään on asia, jota ei pidä eikä saa esitellä lapsille ja keskenkasvuisille esitysluontoisesti tai muutenkaan. Kaikki järki tuntuu kadonneen yhteiskunnastamme, kun tuollaisen esittämistä ehdotetaan ja sitten kukaan edes harkitsee.

Tämä on minun mielipiteeni. Piste.

Tuomarien kirja Raamatussa kertoo ajasta, jolloin israelilaisilla ei ole kuningasta ja kukin tekee niin kuin tahtoo. Aivan hulluja asioita tapahtuu, voit lukea itse sen Raamatustasi. Suomen kansan tila ei ole yhtään parempi. Jokainen, jolla on silmät päässä ja katsoo päivän lehteä, voi sen havaita.

Ja kun lukee Raamattuaan, saman voi nähdä sieltä: elämme pahaa aikaa. Laittomuus ja kurittomuus on saanut vallan. Lapsemme ja nuoremme voivat huonosti, monet kodit ovat hajallaan tai lapsella ei ole mitään turvapaikkaa, kun on niin monta kotia. Kuka aikuinen kestäisi pitää monta eri asuntoa kotinaan?

Noita ikäviä asioita en jaksaa miettiä enempää. Siirryn sohvalle lukemaan jotain lukuisista kirjoistani, juon ehkä kupin teetä, kuuntelen Norvannon opetuksen deistä klo 21 ja menen nukkumaan.

Hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani!

jk. Amek otti monta kuvaa lähinnä hiuksistani, mutta olen kai aika tärähtänyt, koska kuvista tuli enimmäkseen tärähtäneitä. Muutama sentään onnistui!

"Sinun vanhurskauttasi en pidä omana tietonani,
vaan puhun uskollisuudestasi ja avustasi.
Minä en salaa sinun armoasi ja totuuttasi
suurelta seurakunnalta."
-Ps 40:11.

Hetki laiturin portaalla uimaanmenomatkallani tänään