Kategoriat: Ajankohtaista

Hieno kesäpäivä. Merivesi 20 asteista.

Kuuntelin useita saarnatekstejä tänään. Vaikuttavin niistä oli Eero Jaakkolan 30.6. Imatralla pitämä. Netistähän se löytyi, ystävä kyläili ja toivoi, että kuuntelen sen hänen kanssaan. Suu auki kumpikin kuuntelimme.

Enpä kommentoi saarnaa sen kummemmin, sen on media jo tehnyt. En vaan ymmärrä, kuinka se on mennyt minulla ohi korvien, niin etten ole kuullut koko Imatran saarnasta mitään. Lähes 30 tuhatta ihmistä sen oli kuunnellut jo ennen meitä. Oikeastaan olisin halunnut olla paikalla kuulemassa. Netistä ei välittynyt penkissä istujien mielialat; suntion ja liturgin kylläkin.

Koekäytin hääasuni ystävän kriittisen silmän alla. Kummityttömme on menossa naimisiin viikon kuluttua ja olen hankkinut sitä varten alkukesästä jo hameen. Vakiopaikastani tietenkin.

Hääasuni vaatii varpaisiin ruskeaa kynsilakkaa. Sukkia ei kuulemma saa käyttää sandaalien kanssa. Olipa hyvä tietää, sukat olisin ilman muuta tunkenut jalkaani. Nyt kärvistelen sitten ilman sukkia sääskien syötävänä. Ehkä minä sen kestän, kummitytön takia, ja kauniitten varpaankynsien.

Kynsilakan sain ystävältä lainaksi. Tai omaksi sen, mitä siitä aion käyttää.

Eilisiltana tein parin tunnin kävelylenkin. Puolivälissä matkaa kävin uimassa. Tänään tuntui väsyttävän, joten pyöräilin iltasella uimaan. Sää oli ihana: tuuli sopivasti, aurinko paistoi.

Osallistun runokilpailuun. Väsäsin runoa tänään. BoD järjestää kilpailun yhdessä Aukean kanssa. Tervemenoa tutkimaan asiaa, runoilijat!

Lehmärunoni ei tuottanut minkäänlaista voittosijaa aiemmassa kilpailussa, mutta minä en lannistu. Tällä kertaa haaveilin runossani laiturilla enkä puhunut lehmistä mitään.

Huomisaamuna teen varhaisen kävelyretken, kun haen auton korjaamolta. Aamupäivän vietän kokemuskouluttajana lähihoitajille. Illalla saan mieluisia vieraita:
Kummityttöni tulee lapsineen yöksi luokseni. Mukavaa! Tiistaina menen heidän kanssaan kirpputorille tekemään löytöjä, toivottavasti. Näin tapahtuu, jos Herra suo.

Mukavaa elokuun alkupuolta sinulle, arvoisa lukijani!

"Joka minut löytää,
löytää elämän.
Hänet Herra ottaa suosioonsa.
-Pahoin käy sen,
joka minua uhmaa,
joka minua vihaa,
rakastaa kuolemaa."
-Snl 8:35s.