Kategoriat: Ajankohtaista

Kaupunkimme kaunistuksia!

Mukava sää aina vaan. Kiitollinen siitä! Merivesi kai vähän alle 20 asteista. Virkistävää!

Yritin muka parikin kertaa ottaa tirsat tänään, mutta en kyennyt rauhoittumaan riittävästi. Ylikierroksia siis vielä jonkin verran.

Maukkaan appelsiinin Herra minulle järjesti kadulta eilen, kiitos vaan. Tänään en bongannut mitään hedelmiä, mutta täyden kaljatölkin kylläkin. Laitoin sen odottamaan jota kuta, joka tykkää kaljasta. Itse en siitä pidä.

Sykemittari on tällaiselle suorittajalle kuin minä oikein asiallinen kapistus. Saan itseni liikkumaan, kun voin sitten merkitä vihkoon, paljonko kaloreita on palanut ja montako minuuttia olen kävellyt.

Valitettavasti en ehdi enkä jaksa kävellä niin paljon, että laihtuisin. Kaloreiden sisäänajo on laaja-alaisempaa kuin niiden kulutus, ikävä kyllä.

Suljen sykemittarin, kun poikkean kauppaan löytämiäni tölkkejä palauttamaan. Kassaneidit tuntevat minut jo kaukaa: sieltä tulee asiakas, joka ei osta mitään; nostaa vain rahaa ja käyttäytyy kuin isompiakin summia nettoaisi!

Jumala rohkaisi minua aamulla. Mielessäni oli ajatus, joka liittyi vastuuseen ja sen kasvamiseen, kun työ etenee. Jostain syystä ajatus tuntui minusta merkittävältä, se puhutteli minua.

Kun sitten luin päivän sanan, siellä oli sama asia vähän toisin sanoin:
"Jolle on paljon annettu,
siltä vaaditaan paljon,
jolle on paljon uskottu,
se pannaan paljosta vastaamaan." -Lk 12:48

Minua puhutteli myös Giertzin kirjasta Luukas, eräs lause:
"Johannes ei paennut (erämaahan).
Hän odotti aikaansa." -Lk 1:66

Tuokin ajatus kolahti minuun: minäkin odotan aikaani. Nyt on hiljaisuuden, levon ja sisäisen kasvun aika. Mutta tilanne muuttuu. Jumalan kello käy. Joku voi ajatella, etten minä mitään lepää tai ole hiljaisuudessa. Mutta verrattuna aikaisempiin vuosiini on ihme, etteivät seitit verhoa minua jo kauttaaltaan!

Viikonlopun opetusten, sielunhoidon ja monien ajatusmyllerrysten jälkeen mieleeni nousi eilen illalla pitkästä aikaa 28 vuotta sitten saamamme profetian sanat. Ne siis, jotka ovat vielä toteutumatta:
"Jumala ei lähetä ketään vihollisen eteen valmistautumattomana.
Mutta kun aika tulee,
te palatte halusta lähteä!"

Saimme tuon profetian tilanteessa, kun Ari ilmiselvästi oli sairastumassa vakavasti, olimme hyvin huolissamme. Toinen lapsemme oli syntymässä muutamien kuukausien jälkeen.

Profetia oli pitkä, se alkoi heti toteutua, kun se annettiin meille. Osittain noiden sanojen varassa olen pysynyt kasassa joinakin kauhistuttavina elämämme vaiheina. Se, mikä tulee Jumalalta, se toteutuu varmasti ja rutosti kuten Raamattu vakuuttaa.

Tänään ostin muikkuja. Ihan sellaisia raakoja, ei savustettuja. Liki oli, etten jäänyt ilman. Edelläni oleva setä halusi niitä myös, vaikka hänen vaimonsa räksytti vieressä ja yritti estää ostamista. Lihatiskin myyjäparka ei tiennyt, kumpaa olisi totellut.

Mies oli kuulemma juuri ostanut viisi kiloa savustettuja muikkuja ja vaimon mielestä liika on liikaa, vaikka olisi muikuista kyse.

Jäi niitä minullekin, paistoin ja söin hyvällä ruokahalulla. Ostin myös torilta vihanneksia, leivoin parsapiirakan. Vai olisiko se ollut sipuli- tai soijapiirakka, sillä tungin täytteeksi monenmoista. Maukasta siitä tuli.

Juhannusruusu kukkii edelleen ikkunani takana. Se taitaa kukoistaa siinä ihan vaan minun ilokseni, tervehdyksenä Jumalalta! Taivaassa mahtaa olla kaunista, valoisaa, suloista! Ei yhtään kuumaa kuten eilen kirjoittamassani vitsissä.

Jumala suokoon sinullekin sulotuoksuja sekä fyysisesti että hengelliseen elämääsi - Jeesus Kristus on se suloinen tuoksu, joka on meille taivaasta lähetetty. Hän on meitä aina lähellä niin usein kuin me häntä rukoilemme.

Tänään oivalsin senkin, että minähän luen paljon psalmeja: psalmit ovat rukouksia. Kun luen niitä samaistuen niihin, se on mitä parhainta ja täydellisintä rukousta sydämeltäni Jumalan sydämelle!

Tuoksuisin terveisin, arvoisa lukijani!

jk. Jonain päivänä kirjoitan erään japanilaisen miehen tarinan, jonka kuulin kl-päivillä!

jk2. Käypä lukemassa mielenkiintoisia puheita:
http://kansanlahetyspaivat.fi/kansanlahetyspaivat/materiaalit

Kl-päivien huvilaemäntämme kauniita kukkasia