Kategoriat: Ajankohtaista

Luulin virkkaavani matonkuteista mattoa, mutta erehdyin; kassi siitä tuli! Valkoinen liina on äitini virkkaama.

Kaunis, kesäinen sää. Tällaisesta pidän. Ei kuuma, ei kylmä. Merivesi n. 20 astetta.

Tänään eräs seurusteleva pari kävi kylässä luonani päivällä. Se oli mukavaa. Onneksi he ilmoittivat etukäteen tulevansa, ehdin nostaa patjan (=lepo- ja lötkistelypaikka) ja jumppamaton pois lattialta ja kanniskella muutenkin tavaroita paikoilleen. Miten ne siirtyvätkin sijoiltaan salakavalasti!

Sitä ennen ehdin kipaista kirjastosta pinkan kirjoja, poiketa kelassa ja palauttaa pulloja kauppaan. Torilla tapasin sukulaisperheen palatessani. Siellä oli jonkin sortin markkinat, mutta en jäänyt niitä ihmettelemään.

Iltapäivällä vietin jälleen juhlaa, kun kuuntelin suviseurojen puheita Pudasjärveltä. Jossain syvällä alitajunnassa on monia varhaisia muistoja virsistä, joita tilaisuudessa veisattiin. Syntien anteeksijulistaminen nostaa kyyneleet väistämättä silmiini. Ja se, että minäkin saan ne uskoa anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

Sydämen asialla -ohjelman ajaksi parkkeerasin keinuun tapani mukaan ja tein käsitöitä. Ohjelmassa on hellyttäviä ihmisiä ja kohtaloita, jotka kuvataan aidosti ja terveellä tavalla.

Sykemittari ranteeseen ja uimaan. Siellä olikin oikein uskovaisten pippalot. Pari tuttua naista oli pukuhuoneessa, tapasin heitä pitkästä aikaa (terveisiä Mustasaareen, naiset kertoivat lukevansa blogiani!). Kartsan ja Marin tapasin ensi kertaa koko kesänä. Pulikoin Marin kanssa meressä pitkän tovin, kun vaihdoimme kuulumisia.

Uimasta jatkoin kävelyäni ympäri rantoja ja kaupungin katuja. Veljeni soitti, ristikossa oli ratkaisematon sana, jonka onnistuin selvittämään (sana oli stola, papin puku). Puhelun jälkeen kurvasin kauppaan viemään löytämäni saaliin ja rahat taskussa pullistellen saavuin kotiin sopivasti iltauutisille ja Raamattu kannesta kanteen -ohjelman ääreen.

Aapekin soitti, selvittelimme Rukousseminaariasioita. Torstaina olemme menossa, saan olla mukana Aapen rukoustiimissä ja se on minusta mukavaa.
Huomenna Arin luo, hän oli kuulemma hyvässä kunnossa, kun soitin sinne tänään ja lähetin terveisiä.

Iloisiin kuulemisiin täältä Kyyhkytuvalta, arvoisa lukijani!

jk. Päiväni vaikuttaa sangen vauhdikkaalta, kun luen siitä! Miten kummassa itsestäni on tuntunut hetkittäin samalta kuin täiltä tervassa: mitään sanomattomalta. Minussa on varmaan jotain vikaa.