Kategoriat: Ajankohtaista

Päänsärkyä - onko ilmassa ukkosta? Illalla alkoi sataa.

Tänään sen tein: nukuin yli kymmeneen! Viime aikoina yöunet ovat jääneet liian lyhyiksi, kun en ole vain saanut nukutuksi enempää.

Kiitokseksi pitkään nukkumisesta päätäni on jomottanut koko päivän.

Koska tuuli ja ilma näytti ilkeältä, menin autolla Arin luo. Mittari näytti taas vain 12 asteen lämpötilaa, mutta osaston parvekkeella oli mukavan lämmintä. Olimme siellä yli kolme tuntia.

Kitarani on Arin huoneessa, osaston väki oli ruokailemassa mennessäni sinne. Useita omaisia oli paikalla syöttämässä läheisiään. Kysyin, haluavatko he kesämusiikkia. Halusivat.

Istuin parvekkeella, lauluvihko Arin polvilla ja rämpytin kitaraa ja lauloin:
- Miks` leivo lennät Suomehen
- Jo Karjalan kunnailla
- Niin minä neitonen, sinulle laulan (sai suuren suosion Arilta)
- Kotimaani ompi Suomi
- Psalmi 23, oma sävellys
- Päivä vain
- Kiitos sulle Jumalani
- Maa on niin kaunis
- Pikku lintu riemuissaan
- Jo joutuin armas aika
ja mahdollisesti muitakin lauluja, joita en nyt muista.

Tuntuivat tykkäävän. Minustakin lauluhetki oli oikein kesän kaunistus. Kerroin ihmisille, että laulutaitoni parani huomattavasti sen jälkeen, kun annoin lahjani Jumalan käyttöön.

Ari voi hyvin ja meillä oli oikein rattoisaa parvekkeella. Pelargoniat kukkivat, oli sopivan lämmintä. Kuuntelimme Raamattua, tein ristikkoa ja virkkasin. Siis laulamisen jälkeen. Join kahvia, jota talo tarjoaa omaisille potilaiden kahvihetken yhteydessä, iso ilo sekin!

Arille viemäni tyynyn täytteet olivat alkaneet tihkua ulos, joten toin tyynyn kotiin, korjasin sauman ja tein tyynyyn toisen päällisen. Ompelin pikkuruisen käsityökassin itselleni.

Kiitokseni huokuu Runoystävälle joka kerta, kun Husqvarnaani suristelen: on se niin upea kone, ihana ommella sillä! Kiitos, kiitos!

Petri tuli töittensä jälkeen kylään. Tarjosin, mitä kaapista löytyi, juttelimme ja rukoilimme. Olipa mukava, kun poika pistäytyi!

Laiskotti, mutta pakottauduin uimareissulle toivossa, että päänsärky loppuu. Ei loppunut, mutta unohdin sen siksi aikaa, kun pulikoin ja kelluin meressä. Vesi on nautinnollista, muutenkin kuin juoda!

Vettä ripistelee taivaalta, kävin saunassa. Aika mennä nukkumaan, sitä ennen lueskelen vielä. Mietin tänä päivänä tapaamieni ihmisten kertomia kuulumisia. Osa oli surullisia, mutta osa onnellisia asioita. Kiitos Jumalalle tästäkin päivästä. Iloa sinullekin, hyvä lukijani!

Eilen tekemäni tunika.