Kategoriat: Ajankohtaista

Unikot Merjan penkistä

13 astetta klo viisi.

Parina iltana en ole tahtonut saada unta, vaikka olen ollut väsynyt ja kömpinyt luolaani jo kymmenen jälkeen. Viime yönä lukaisin yhden kirjan, kun alkoi jurppia mokoma valvominen. Yhden maissa nukahdin ja viideltä heräsin!

En olisi kyllä noussut vielä, mutta luulin, että kello on seitsemän. Ehdin virkistyä, kunnes kiikussa aamun kauneutta ihaillessani ikkunasta havaitsin tosiasiat, mitä aikatauluun tulee.

Lähdin uimaan. Aamua parempaa uintiaikaa ei ole paitsi ilta, joka on melkein yhtä sopiva siihen.

Vaikka Hietasaaressa on festarit, kuten usein on, niin kaupunki oli lähes putipuhtaaksi nuohottu jo kuudelta. Vain tölkkejä, joista ei palautuksessa makseta, oli jonkin verran. Ja Hovioikeuden rannassa oli muutakin törkyä, siellä ei vielä ollut ehditty siivota sitä, mitä ilottelijat levittelevät kulkiessaan.

Itse rikastuin reissullani kolmen lasipullon verran. Kannattava homma, eivätpä ole sirpaleina ainakaan nuo pullot. Lisäksi löysin aurinkolasit, kun nostin junaradalta yhtä pulloa, jota keräilijät eivät olleet huomanneet.

Aamukahvi keinutuolissa omassa Kyyhkytuvassani on melkein parasta mitä tiedän! Pari sämpylää napostelin kahvin kanssa ja luin Raamattua. Aloitin Saarnivaaran Uuden Testamentin, kun olen lukenut pari kertaa R.Kansalle käännöksen. Lisäksi luen Kronologista Raamattua, yleensä iltaisin.

Merkille pantava on se kohta Jeesuksen kuoleman jälkeen, kun enkeli ilmestyy haudalla naisille, jotka etsivät Jeesusta. Naiset säikähtävät, mutta enkeli sanoo heille: "Älkää te pelätkö!"

Sitä enkeli ei sano vartijoille, jotka kauhusta kankeina kaatuvat nähdessään enkelin. Vartijat saavat pelätä rauhassa, heille enkeli ei ilmeisesti sano yhtään mitään.

Mekin saamme omistaa nuo enkelin sanat itsellemme, kun uskomme Jeesukseen ja seuraamme häntä. Hän sanoo niin jokaiselle seuraajalleen. Hän ei halua pitää meitä pelon vallassa, meillä ei ole mitään syytä pelätä.

Olemme turvassa, vaikka kristillinen seurakunta on myllerryksessä ja Raamatun vastaisia asioita tapahtuu kiihtyvällä vauhdilla. Lähetysjuhlien yhteydessä vihitään papiksi mies, joka elää parisuhteessa toisen miehen kanssa. Heidät siunataan lähetystyöhön.

Suvaitsevaisuus on tänä päivänä sitä, että mitään ei saa sanoa synniksi, vaikka Raamattu sanoo niin. Sen sijaan maailma ja osa seurakuntaakin tuomitsee heidät, jotka lukevat Raamattua niin kuin se on kirjoitettu.

Onko tärkeämpää olla Jumalan kanssa samaa mieltä vai enemmistön kanssa? Jumala on aina enemmistö, vaikka hänen puolellaan ei olisi yhtään ihmistä.

Jeesuksen paluu lähestyy, Matteuksen 24. lukua voimme lukea kuin sanomalehteä.

Jumala armahtakoon maatamme ja kansaamme ja ilmestyköön niin, että hänen nimensä ei joudu häpeään. Kyllä hän sen tekeekin, hän ei salli itseään pilkattavan. Moni tosin luulee, ettei Jumala tee mitään, kun hän ei heti pahojen asioiden tapahtuessa näytä toimivan. Mutta se on erehdys. Jumala ei myöhästy, hän on koko ajan tietoinen ja toimii hyvän säätämyksensä mukaan.

"Älkää te pelätkö" on hyvä ohje niille, jotka uskovat koko Raamatun ja elävät aralla tunnolla Jumalansa edessä.

Haluatko sinä kuulua tuohon joukkoon, arvoisa lukijani? Minä haluan.Jumala siinä meitä auttakoon.

Sara oli luonani eilen hoidossa ja tulee tänäänkin. Jyrkin perhe on vihkiäisissä tänään, mutta Saran on päästävä aiemmin nukkumaan, joten olen mielelläni hänen kanssaan. Luimme monta satukirjaa, kastelimme kukkia, paistoimme lättyjä ja kalapuikkoja ja Sara leikkasi ja väritti.

Päivällä saan vieraiksi lapsuudenystäväni Anitan ja Helinän. Sitä ennen leivon jotain herkullista ja toivon, että saamme viettää antoisia hetkiä vanhoja muistellen, uusia suunnitellen ja yhdessä olosta nauttien.

Sinullekin siunattua päivää, hyvä lukijani!