Kategoriat: Ajankohtaista

Kukkanen hotellin edessä

Kesä!

Kännykkä jäi kotiin, oli vähän outo olo Tampereella sen takia. Eipä siihen tosin paljon viestejä ollut tullut poissa ollessani, sillä läheisimmät tiesivät minun olevan reissussa.

Kurssi oli tiivis. Asiana oli ikäihmisten henkinen hyvinvointi ja sen järjesti Suomen Mielenterveysliitto. Kuulimme monia tärkeitä luentoja asiasta. Itse koin merkittäväksi iltakävelyn porukan kanssa metsässä sekä Näsijärven rantamilla. Se oli vapaa-ajan ohjelmaa. Lapsistakin väli- ja ruokatunnit koulussa ovat hauskimpia.

Siitä puheenollen: ruoka oli erinomaisen maukasta hotellissamme.

Samaisella lenkillä kävin keskustelua erään kurssilaisen kanssa ja sain rohkaisevia sanoja. Joskus tällainen "pieni" asia onkin suurta.

Kämppäkaveri oli mukava. Hän nukkui kuin tukki, jota minä kateellisena kuuntelin vääntyillessäni kyljeltä toiselle ja vessassa laukatessani.

Tänään muutama ihminen kertoi viiden vuoden kokemuksestaan ikäihmisille vetämistään hyvinvointikursseista. Sellaistahan minunkin on tarkoitus alkaa vetää ensi syksynä parin muun henkilön kanssa. Siitä myöhemmin, jahka aika koittaa.

Työtön oli kurssilaistemme mukaan VAPAATOIMIJA, joka kuullostaakin huomattavasti piristävämmälle kuin työtön.

Kurssin loputtua tapasin Teron ja Karoliinan. Sain heille viestin laittamalla sähköpostia Terhille, joka sitten viestitti Terolle. Oli olevinaan hankalaa elämä ilman kännykkää!

Eikä reissua ilman keruuharrastusta, joten kyykkyjumppaa sain keräillessäni tölkkejä ja pulloja. Taidan olla vähän omituinen, mutta menköön samaan laskuun kuin muutkin ominaisuuteni.

Kotiutuminen kestää matkan jälkeen, vaikka se olisi lyhytkin. Niinpä lähdin sykemittari ranteessa kävellen uimaan, että pääsisin kotivireeseen. Ilta oli upea! Merivesi noin 15 asteista.

Juttelin erään nuoren miehen kanssa laiturilla. Tai hän väitti olevansa vanha äijä, mutta poikanen mikä poikanen, kun mummoon vertaa. Kyseinen herra keräili tölkkejä laiturin vierestä merestä minulle! Ihmeellisen tervejärkinen ja älykäs tyyppi!

Tosin olen sitä mieltä, että monet tuon tapaiset henkilöt, kuten tuokin nuori kaveri, ovat fiksuja. Rukoilen, että hän löytää puolison itselleen, sillä päättelin, että hän toivoisi sitä. Oli joka tapauksessa hauska vaihtaa muutama sana hänen kanssaan.

Aika käydä nukkumaan, sillä aamulla kello yhdeksän on palaveri koulutuksesta verekseltään. Ja sitten päivä on toimintaa täynnä. Koskahan ehdin Nivalaan - olen ollut kauan menossa, mutta ei ole ollut riittävän pitkää väliä siihen.

Siunausta sinun viikkoosi, arvoisa lukijani, ja mahdolliset uudet lukijat/vierailijat!

Näsijärveä eilen illalla