Kategoriat: Ajankohtaista

Päivän (=viikon) pata!

Merivesi noin 10 asteista. Lämmintä!

Olipas taas päivä eikä se ole vieläkään illassa!

Eilen Terhi oli minua vastassa junalta, söimme hänen tekemiään lämpimiä sämpylöitä luonani. Sain lahjaksi alakuvassa olevan pussukan häneltä. Ihana, kaunis! Lisäksi sain yhteisen lahjan lapsilta: sykemittarin ja siihen kuuluvan vyön!

Laite on nyt testattu. Siis siltä osin, kuin osaan laitetta käyttää. Myöhemmin opettelen lisää. Tulokset:
- 23 minuuttia puuskutusta
- syke 160-180 välillä
- kaloreita kului 238.

Juosta hölkyttelin, kunnes alkoi tuntua kenkkumaiselta. Kävelin ja taas juoksin. Viimeisen mäen hölkytin niin, että syke nousi 185:een. Se oli kyllä ehdoton yläraja.

Kävin ostamassa aamulla junaliput Tampereelle. Menen la-su Hyvinvointivastaava-koulutukseen, Mielenterveysseura kustantaa. Samalla koukkasin kaupasta tarjousjuustoa ja tarjouskaalta, unkarilaista sattumoisin.

Rosina kehui unkarilaista keräkaalta, josta hän kertoi tekevänsä makoisaa kaalikeittoa. Heti heräsi kaalikeittonälkä. Yläkuvassa keitokseni, josta tuli erinomaisen hyvää! Kaksi lautasellista pistelin heti kättelyssä poskeeni.

Ennen kaalikeittoa porhalsin sairaalaan Arin luo punainen ufox-ilmankostutin mukanani. Olin tilannut sen huutonetistä. Se oli tosi kalkkinen, tein hommia sen kanssa kanssa monta tuntia viime yönä, kun sain laitteen käsiini. (En joutunut juoksemaan sen perässä saadakseni sen kiinni, vaan Terhi oli hakenut sen postista ja toi minulle; sain sen siis käsiini illalla myöhään.) Etikkaa ja soodaa, siinä kalkinpoistoaineeni. Lisäksi morapuukko ja mensseli, muun muassa.

Arin kunto oli tänään huolestuttava: lämpöä, hengittäminen vaikeaa, paksu lima ei tahtonut nousta. Tein minkä voin auttaakseni häntä. Sen lisäksi soitin kitaraa, lauloin, kudoin, kuuntelin psalmeja ja rukoilin psalmistan sanoin minäkin. Psalmit hoitavat erinomaisesti! Ne ovat kuin kenen tahansa ihmisen elämästä, kauheita ja kauniita asioita.

Eekä Raamatun kuten laulujenkin sanat puhuttelevat aivan eri lailla, kun on tarve saada lohdutusta.

Olin nelisen tuntia sairaalassa, Ari pääasiassa nukkui. Nyt illallakin oli vähän vielä lämpöä, soitin äsken. Mutta jospa se siitä taas menee ja antibiootti puree. Herran haltuun on jätettävä kaikki.

Kävin sairaalasta palattuani uimassa. En olisi viitsinyt, mutta ymmärsin, että se tekee minulle hyvää kuten sekin, että poikkean palauttamassa kirjaston kirjat, kuten olin aikonut. Joka päivä on oltava tiettyjä asioita, jotka saan hoidetuksi. Hyvä mieli tulee osaltaan siitä.

Lähdin hakemaan Raamattuani kirjoittaakseni siitä erään kohdan. Kun pääsin keittiöön, tuli mieleeni, että teen sittenkin sämpylöitä vielä tänä iltana. Niinpä laitoin taikinan alulle ja palasin koneelle.

Toinen hakureissu onnistui ilman välilaskuja.

"Herran Henki alkoi ajaa häntä tekoihin hänen asuessaan Mahane-Danissa, Sorean ja Estaolin välillä." -Tuom. 13:25. Kyse on Simsonista.

Minusta tuossa uuden käännöksen tekstissä on sanottu hauskasti se asia, että "kaikki meidän tekomme Hän on tehnyt". Niinpä saamme jättää möhlinnät kuten myös onnistumisemme täysin Herran harteille. Hän johdattaa lapsiaan.

Eilen en onnistunut saamaan unta ennen aamuyötä, mutta toivon tänään nukkumisen sujuvan paremmin.

Toivotan mukavaa keväistä viikkoa sinulle, arvoisa lukijani!

Tyttären lahja minulle!