Kategoriat: Ajankohtaista

Vesisadetta

Tuo vanha matamikuva oli näköjään kuvastossani etualalla, joten laitoin sen lystikseni tuohon lukijoitakin ilahduttamaan. Naama on omani, muu rekvisiitta on jonkun muinaisen ylhäisen naisen. Stiina sen on kehitellyt; itse en osaa tuollaisia viritellä kuvistani.

Päiväni on ollut moninainen. Aamusta yhteen asti olin Noviassa, se on jokin ruotsinkielinen ammatillinen koulu. En edes tarkkaan tiedä, mikä. Mutta siellä minä olin. Istuin MS-yhdistyksen pöydän takana kokemuskouluttajan toimessa. Kudoin sukkaa aina silloin, kun kukaan ei ollut pöytäni ääressä.

Useita nuoria ja vanhempiakin opiskelijoita kävi kyselemässä ja minähän puhuin suu vaahdossa. Mukanani oli kuvia perheestämme, Arin kuntoilusta, painonnostosta, luuppilampulla lukemisesta, avustajasta häntä syöttämässä ja niin edelleen. Niiden avulla on helppo kertoa sairauden etenemisestä ja omista keinoistani selvitä.

Koska satoi, olin autolla liikkeellä. Teodor soitti jossain vaiheessa, naapurin pappa. Kyseli, ehdinkö television ostoon. Hätätilanne: kaksi ohjelmaa, jotka pitäisi nähdä samanaikaisesti. Vaimo tarvitsee siis oman teeveensä. Minähän olen ostanut heidän kakkosteeveensä, joten korkea aika hakea uusi sen tilalle.

Ehdinhän minä, uusi teevee haettiin ja pullakahvit juotiin päälle.

Vanha, vanha ystävä soitti. Hätätilanne sielläkin, hyvin toisenlainen kylläkin. Voisinko mitenkään tulla käymään. Pyysin esirukousta itselleni ja menin.

Oli hyvä, että menin. Koin sen Jumalan selvänä johdatuksena. Sain rukousvastauksen myös itselleni. Pyysin vahvistusta Pirren joitakin viikkoja sitten näkemään uneen, jossa Ari oli terve. Nyt sain sen tuolta kodista. Muutama viikko sitten perheen äiti kertoi nähneensä Arista unta, Ari oli siinä terve.

Muutenkin Jumala hiljensi minua tuossa kodissa. Uskon, että kaikki sydämen huudot ja huokaukset Jumala kuuli ja vastaa niihin. Silmämme ei näe kaikkia Jumalan tekoja, mutta Jumala ei ole kuuro ihmisen hädälle.

Virsi 434 on sopiva ajatuksiini tällä hetkellä ja sen sanoin toivotan siunattua viikonloppua sinulle, hyvä lukijani!

1.
Kunnian Herraa palvelkaa
kaikille siunaukseksi
armoa vieden avaraa
ihmisten vapaudeksi.
Riemu on suuri taivaassa,
tuhlaajalasten kotona,
aina kun syntinen kääntyy.

2.
Eloa kypsyy korjuuseen,
lyhyt on toiminnan hetki.
Turmion suureen synkkyyteen
rientävi ihmisten retki.
Kristusta jos ei tunneta,
kuljetaan ilman toivoa
kolkkoa kuolemaa kohti.

3.
Sydämin, suin ja kätten töin
avuksi kiiruhtakaamme.
Rukous nouskoon päivin, öin,
Herralta Hengen me saamme.
Hätä ja tuska maailman
suurempi on kuin aavistan.
Ken tahtoo kärsivää auttaa?

4.
Hopeat, kullat Herran on,
päiväni myös ovat Herran.
Aika kun saapuu tuomion,
lainaansa kysyy hän kerran.
Auta siis käymään tietäsi,
niin kuin sen kuljit, Herrani,
palvellen matkalla muita.

Hans Utbø 1870, pain. 1880. Suom. Mikael Nyberg 1920. Virsikirjan lisävihkoon 1963.

JK. Esirukouspyyntö vakavaan leikkaukseen huomenna joutuvan ihmisen puolesta. Kiitos Jumalalle, joka kuulee ja vastaa tähänkin.