Kategoriat: Ajankohtaista

Tänään oli kamera mukana, mutta nyt oli sää pilvinen. Valkorunkoinen koivu on kaunis!

Ilta kruunasi mukavan päivän: pääsin mielenterveyden ensiapukurssille ja se oli huippu! Olin varalla, mutta kun joku oli edelleen pois niin saan olla mukana. Ensimmäinen kerta jäi väliin, kolme kertaa jäljellä.

Kyse on opistotalon tarjonnasta; kurssia minulle ehdotti VSY:n eli Vsan seudun yhdistyksen koordinaattori ja olenpa iloinen, että ehdotti.

Kurssin tarkoitus on antaa eväitä kohdata toista ihmistä ja tunnistaa, jos toinen tarvitsee ammatti- tai muuta apua ja ohjata sellaiseen. Tärkeä taito olisi myös kuunnella toista puhumatta päälle, vähättelemättä tai muuta sellaista.

Erityisesti kurssin vetäjä painotti sitä, että jokaisen meistä on ehdottoman tärkeää tunnistaa oma tilansa ja miettiä, mitä hyötyä on, jos väsymme, uuvumme ja sairastumme.

Sain valtavasti rohkaisua ja vertaistukea omaan tilanteeseeni. Olen hyvin kiitollinen Jumalalle tästä illasta!

Saamme kurssilta kirjan aiheisiin liittyen. Tänään aiheena oli ahdistus, miten se ilmenee, fobiat ja muutakin. On hyvä tietää jotain perusasioita mielenterveyteen liittyen. Keskustelimme paljon.

Päiväkin jo oli hyvä: veimme Kirstenin kanssa autollani yhden jääkaapin myyntikojulle ja Kirsten järjesteli hyllyään. Itse vein samaiselle hyllylle muutaman pussukan, jos vaikka sattuisi joku ostamaan.

Kun tulin kotiin, sormustemme saapumisilmoitus oli tullut. Hyppäsin pyörälle ja hain ne postista. Oikein oli kaikki tekstit sormusten sisällä. Sormukset olisivat saaneet olla puoli milliä isommat sekä itselleni, että Arille, mutta hyvä näinkin. Nätit ne ovat, ihan tavalliset rinkulat.

Kävin siis Arin luona vesijumppamatkallani. Ari tarvitsikin suun puhdistusapua ja asentoapua, joten menin aivan sopivasti. Luin Arille Raamatusta tekstin, jonka laitatin sormusten sisälle ja rukoilimme.

Kun Jumala on nyt vastannut Arin keuhkoja koskeviin rukouksiin ( kohta vuosi keuhkotulehduksista!), minulla olisi uusi täsmärukousaihe hänen puolestaan:
Arin jalkojen iho on hyvin ohut ja varsinkin vasen jalkaterä on huonossa kunnossa. Jumala: vahvista Arin ihoa ja anna hänelle puhe takaisin. Tapahtukoon sinun tahtosi tässä asiassa. Jeesuksen nimessä, aamen.

Nyt sitten vain odotamme Jumalan vastausta kärsivällisesti!

Vesijumpasta ajoin suoraan opistotalolle ja kotiuduin vasta iltasella.

Huominen on täysi ja työteliäs päivä, tarvitsen voimia Jumalalta ja onhan hän luvannut niitä antaa:
- auto vietävä aamusta renkaan vaihtoon
- iltapäivä kokemuskirjana maahanmuuttajaryhmälle
- taloyhtiön palaveri, jota ennen yritän ehtiä soittaa Arille sairaalaan, kun hänen veljensä menee sinne kännyköineen
- venyttelyjumppa

Viimeinen on pakko jättää pois, jos paukut loppuvat, mutta venyttelytunti on toiseksi viimeinen tänä keväänä, joten en malttaisi olla pois. Ja kun se on niitä harvoja lajeja uimisen lisäksi, mikä kiinnostaa minua liikuntaan liittyen.

Voimia antava sana Raamatusta sinulle, arvoisa lukijani:

"Vahvistu siis, poikani/tyttäreni, siinä armossa, joka on Kristuksessa Jeesuksessa." 2 Tim 2:1

Näin soreita voivat nipsut olla ja niitä minä keräilen, mistä vain löydän. Nämä kauneimpia :)