Kategoriat: Ajankohtaista

Herneen versot maistuvat herneiltä. Ja muistuttavat keväästä ja tulevasta kesästä!

Helpompi hengittää tänään, noin henkisesti tarkoitan. Ihana päivä!

Olin verenluovutuksesta väsynyt ja nukkumassa illalla jo kymmeneltä, vastaavasti heräsin kuudelta. Avannolle pistelin kirpeässä pakkasessa, auringon vähitellen noustessa seitsemän maissa. Suloinen tapa aloittaa uusi päivä!

Pari tärkeää puhelua hoitelin, säärystimiä tikkusin, mutta käsityökassin ompeluun en ennättänyt tänään.

Neljältä allasjumppailin, sen jälkeen Karhulassa Terhin luona. Tatu oli vielä työkuvioissa, joten häntä en nähnyt. Teimme käsitöitä, kahvittelimme ja Terhi leikkasi hiukseni. Juttelimme naisten kesken ja rukoilimme. Kiitollinen mieli mukavasta tyttärestä!

Kuuntelin päivällä opetuksia roomalaiskirjeestä. Sieltä Pöyryltä seuraava ajatus:

- sairaudet näyttävät elämää tuhoavilta. Moni taistelee kovasti niitä vastaan ja odottavat Jumalalta parantumista. Eihän siinä mitään pahaa ole, koska Jumalalta saamme odottaa ja pyytää vaikkapa parantumista. (Nimimerkki: Kokemusta on)

- suurin ongelmamme on kuitenkin synti, eivät sairaudet. Sairaanakin pelastumme ja pääsemme taivaaseen, mutta syntisinä emme.

Ehkä meidän uskovien pitäisi todellakin ajatella enemmän edellä mainittua: kuinka paljon rukoilen sairauksen parantumista ja vastaavasti: kuinka paljon rukoilen syntisten pelastumista? Tätä itse mietin.

Seurakunnan tulisi keskittyä enemmän synnin kukistamiseen kuin sairauksien parantamiseen.

Toinen ajatus Pöyryn opetuksesta:

- ihminen antaa kuuliaisuutensa joko Jumalalle tai synnille. Toisin sanoen olemme kuuliaisia sille, jonka valtaan antaudumme. Jommalle kummalle.

Kolmas ajatus:

- synnin tekeminen syö uskoa. Esim. tuhlaajapoika unohti teillään, että kotona on rakastava isä. Synnin teillä unohdamme olevamme armon alla ja saavamme syntimme anteeksi, kun palaamme vääriltä teillä.

Nämä riittäkööt ajatuksiksi tänään, sillä väsymys painaa.
Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

jk. Kävinhän minä kirjastossakin jossain välissä ja luin hauskaa mökki-lehteä. Siinä lukijat vastasivat kyselyyn "Kuka tyhjentää huussin?"

Eräs nainen vastasi, että hän ehtii tehdä sen siinä ajassa, kun mies valmistautuu puuhaan. Ja että homma haiskahtaa siltä, että viivyttely on tahallista. -Hihittelin itsekseni ja harmittelin, kun en voinut jakaa vitsejä jonkun kanssa. Mutta nyt jaan sinun kanssasi, hyvä lukijani!

Terhiltä tuliaisiksi Nääsvillestä sievät asetit; kiitos Terhi!