Kategoriat: Ajankohtaista

Lunta vielä paljon, nämä portaat muutenkin käyttökelvottomat - liian lahot

Aurinkoista, keväistäkin. Pyykit ihan kuivia ulkona narulla liehuttuaan.

On ollut hyvin hiljainen päivä. Äitini kanssa olen ollut pari kertaa puhelimessa, kukaan muu ei ole soittanut enkä minäkään ole soitellut kenellekään.

Aamulla kuuntelin yle ykköstä radiosta. Sieltä kuului Teuvo Pakkalan Elsa-romaanin lukemista. Huomisaamuna se jatkuu, taidan kuunnella, vaikutti mielenkiintoiselta. Kuulin nimen lukemisen loputtua.

Käveleskelin kauppaan. Ostin sieviä nappeja pikkutyttöjen tukkapantaa ajatellen. Ruokaakin hain kaapin täytteeksi, salaattia, jugurttia, maitoa.

Aioin uimaan, mereen tai uimahalliin. En mennyt kumpaankaan. Pyykkiä sen sijaan pesin. Minulla tuli oikosulku: unohdin avata toisen pyykkikoneen vesihanoista, eikä pyykistä meinannut tulla valmista. Tai tulihan siitä, mutta en tahtonut hoksata, miksi kone ei toimi.

Iltapäivällä nukahdin sohvalle tunniksi. Se teki oikein hyvää. Sen jälkeen luin pitkään, sain pari kirjaa päätökseen.

Keinun kannoin kamariin, täällä se on vieläkin. Kudoin ja kuuntelin jossain vaiheessa päivää roomalaiskirjeen selitystä. Mukavaa ajankulua, mielenkiintoista.

Saunasin illalla, kun uimahallireissu jäi tekemättä. Mukava tuossa pihasaunassakin on käydä ja kiva mennä nukkumaan väsyneenä.

Sain jälleen oivalluksen Kleinigin kirjasta. Raamatussa kehotetaan rukoilemaan "joka aika". Jokainen ymmärtää, että se on mahdotonta, kuka työt tekisi siinä tapauksessa. Kleinig selitti, että Paavali piti rukoushetkensä aamuin illoin. Oli tietyt rukousajat. Niinpä "joka aika" rukoileminen tarkoittaa säännöllistä rukoilemista tiettynä aikana! Valtava ahaa-elämys, ainakin minulle!

Siunattua pyhäpäivää sinulle huomenna, arvoisa lukijani!