Kategoriat: Ajankohtaista

Tämän hetkinen villitykseni, kun hello kitty hatuista jäi lankaa

Yöpakkasta yli 10 astetta, päivällä monta astetta lämmintä ja aurinkoista, mutta kylmää.

Maailman ja Suomen tilanne, hengellinen ja hengetön, varmaan aiheuttaa osaltaan alakuloa. "Maailmassa teillä on ahdistus", Jeesus muistuttaa sanassaan. Onneksi hän lupaa, että saamme olla turvallisella mielellä, sillä "minä olen voittanut maailman."

Päivän politiikkaa en jaksa kommentoida, se ei kuulu yleensä kirjoittamismieltymyksiini, joten en kirjoita nytkään, vaikka uutisia seurailinkin naapurissa hetki sitten.

Sen sijaan kiitän ja ihmettelen Jumalan ihmeellistä johdatusta ja ajoitusta kaikissa asioissa.

Eräs tuttavani oli ostanut farkut, jotka eivät olleetkaan sopivat. Pari vuotta ne lojuivat hänen kaapissaan. Hän toi ne minulle tuunattavaksi jokin päivä sitten. Tänään poikkesi luonani rouva, joka oli aikeissa mennä farkkuostoksille. Hän kokeili kyseisiä pökiä. Ne olivat kuin hänelle tehdyt yksityiskohtia myöten!

Saatoimme vain äimistellä suu auki. On se sittemmin sulkeutunut.

Aamulla arvelin, etten saa tänään mitään aikaan. Onnistuin kuitenkin huijaamaan itseäni ja kohta olin pessyt tuvan lattian. Matot vein ulos samalla, kun lähdin uimaan avannolle. Yhden ikkunankin pesin lähes huomaamattani. Tällä kertaa tein tarkkaa työtä, ikkuna tuli puhtaaksi.

Olen käyttänyt kaksi talvea Kuoma-lenkkareita, jotka olivat vähintään neljännet samaa lajia minulla. Löysin ne Pelastuskaupasta kahdeksalla eurolla, olivat kuin uudet silloin. Nyt kantapäistä ovat täytteet hävinneet ja kengät lössähtäneet muutenkin.

Näin tarjouksessa kyseisiä kenkiä ja hain itselleni punaiset sellaiset. Tänään laitoin ensi kertaa ne jalkaani, kun lähdin uimaan. Rakkokantapäistä viisastuneena latasin reppuuni vanhat kengät mukaan. Ikävä kävellä sukkasillaan pakkasessa, jos kengät alkavat hinkata. Rakkojaloilla en pysty kävelemään.

Kiitosmielellä marssin kevyillä kaunokaiskengilläni punainen huivipipo päässäni pakkasessa. Aurinkolaseja minun on pakko käyttää, valon määrä on niin huikaiseva näinä päivinä.

Koska minulle oli tulossa vieras, leivoin sämpylöitä ja näkkäriä. Leipomisen tuoksu on kodikas!

Illalla pistäydyin naapurissa, siellä asuu ihana pariskunta. Hauska oli viedä lämpimäisiä. Katsoimme teeveetä, juttelimme ja nauroimme. Minä kudoin, oli leppoisaa ja läheistä.

Siunattua viikonloppua, arvoisa lukijani!

Kudoin huivipipon nalle-langasta. Ehkä paksummasta tulisi nätempi? Mahdollisesti teen sellaisen vielä.