Kategoriat: Ajankohtaista

Meillä kukkaparat hyödynnetään vielä kuivinakin!

Minun oli löydettävä uusi kampaaja, kun vakioni tekee muita töitä tällä hetkellä. Nurkan takaa löysin kivan ammattilaisen ja nyt ovat hiukseni siedettävän näköiset. Yritän kasvattaa niitä, sikäli kuin en hermostu, jolloin palataan ruutuun A.

Tietokoneeni temppuili, netti ei auennut. Ei kai, kun vääriä salasanoja ynnä muita mökellyksiä syötin sille. Jyrkin avulla viimein pääsin sivuille. Ei ollut pitkä paussi, mutta tämäkin tuntui tiukalta.

Kirjaston vaihtopöydällä nökötti pitkään Pikku nainen -kirja, jonka olen lukenut joskus. Sen takia en sitä ottanut mukaani ennen kuin pitkien aikojen päästä pari päivää sitten.

Pikku nainen on englantilainen, joka matkustaa Venäjän kautta Kiinaan. Ei pikku juttu aikana, jolloin maat ovat keskenään sodassa eikä jatkoyhteyksiä ole. Pikku nainen ei hikeenny, hänen Jumalansa kyllä avaa tien, kuten avasikin.

Kyynelehtien luin kirjan päätökseen viime yönä. Alan Burgess on kirjoittanut kirjan taitavasti. Kirja on hyvin humoristinen sodan julmuuksista huolimatta.

Yllättäen pikku nainen kuulee, että hänen kiinalainen kokkinsa kertoo raamatunkertomuksia hyvin radikaaliin tyyliin. Jeesus purjehtii arkissa eläinten kanssa ja vastaavasti Nooa se olikin se, joka rukoili ja leivät ja kalat riittivät tuhansille.

Huomenna Marisa lähtee tutustumaan avannolle kanssani. Siitä piti ilmoittaa erikseen Pingviinien varapuheenjohtajalle, myös vieraan nimi ja puhelinnumero. Olen vastuussa vierailijasta, sikäli kuin hänelle sattuu jotain uintireissulla. Pitäisiköhän varalta taluttaa hänet laituria pitkin mereen? Luultavasti käyn itsekin saunassa huomenna, vaikka yleensä en käy.

Ulkona on vielä valoisaa, kello on yli neljän. Se varjopuoli valossa tunnetusti on, että jouduin jo jynssäämään keittiön kaapin ovia: niihin on ilmestynyt yhtäkkiä kauheita likatahroja ja vesivanoja! Tähän asti ne ovat olleet puhtaat! Auringon syy!

Uskovien vainot johtuvat juuri valosta. Kun valoihminen liittyy seuraan, Jeesukselle vieraat ihmiset alkavat nähdä likaisuutensa. Se ei ole mukavaa, kuten likaisen kodin näkeminen auringon valaistessa sen.

Lian paljastaja on eliminoitava. Sitten voi taas olla rauhassa.
Pimennysverhot ikkunaan, sitten on helpompi hengittää!

Jeesus sanoi, että jokainen hänen omansa joutuu vainotuksi. Se johtuu edellä mainitusta syystä. Kun Jeesus-liekki palaa jonkun sisällä, se valaisee lähistön, vaikka asiasta ei mitään puhuttaisi.

Kun syömme Jumalan Sanaa, Raamattua, Pyhä Henki meissä saa lisää polttoainetta ja valo lisääntyy. Olemme Jeesuksen todistajia siellä missä olemme. Ihan tavallisina ihmisinä, ei outoina kummajaisina vaan ihmisenä ihmisten joukossa. Tässä maailmassa, mutta ei tästä maailmasta.

Siirryn virkkausosastolle. Teen verhoa Petrin saunan ikkunaan.
Mukavaa iltaa itse kullekin lukijalleni!

Tietokilpailu: minne pannari hävisi?