Kategoriat: Ajankohtaista

Maa martaana makaa näin marraskuussa. Talo ja syksyn lehde sävy-sävyyn!

Tänään en ole huilannut pitkälläni ollenkaan. Makuulla alan yskiä. Niinpä olen hissukseen touhuillut sitä ja tätä, välillä istunut keinussa ja pari kertaa ollut ulkona.

Viime yö meni hikoillessa, ilman saunaa kylläkin. Aamun päänsärky pakotti ulos kävelemään, koska en halunnut ottaa lääkettä vielä siihenkin kaiken muun lisäksi. Ulkoilu tekikin hyvää, sää oli mitä mukavin siihen hommaan.

Päivällä satoi, mutta sen laannuttua kävin kirjastossa: jälleen vanhoja nuorisokirjoja kärkkymässä varaston uumenista. Sainkin niitä kassillisen. Lisäksi uusi Mma Ramotswe -kirja, kuten Enna Mustosen teos, olivat tyrkyllä, joten nekin päätyivät reppuuni.

Soitin sairaalaan, hoitaja kertoi Arin voivan tavanomaisesti.

Olen kuin ristipistotyö. Kolmekymmentä vuotta kangas on ollut kiristettynä kehikkoon, mutta nyt se on irrotettu: lapset ovat lähteneet, Ari pärjää ilman, että syöksyilen sairaalaan joka välissä.

Miltähän kuukävelijästä tuntuu, kun jalat eivät kosketa kuun pintaa? Ehkä hiukan samalta kuin minusta. Kuukävelijällä on letku tai muu systeemi, minkä turvin hän pysyy hengissä ja on kiinnittynyt alukseen, niin ettei lähde leijumaan avaruuteen.

Minä olen kiinnittynyt Jumalan sanaan: "En minä sinua hylkää enkä jätä!" Sanan varassa aloitan päiväni ja kellun omassa kummallisessa maailmassani. Kenties kärsin tyhjän pesän syndroomaa kaiken muun ohella.

Huonossa kunnossa ollessani kaipaan Aria enemmän kuin koskaan. Selviän kyllä jotenkin ilman häntäkin, koska minulla on Jumalan Sana, joka on Jeesus Kristus.

Tänään sain beessihameen valmiiksi. Ompelin siihen leveän pitsin helmaan. Vähän pikkukukkasia kohtiin, jos ompelu meni hiukan mönkään ja vaikka ei mennytkään. Virheitä ei lasketa tuunausalalla, ne vaan peitetään!

Mielenkiintoista, miten ensi yö menee. Ehkä kehittelen vuoteestani istumapunkan. Tai sitten nukun kiikussa. Elämä on totisesti haastavaa ja mielenkiintoista! Sitähän minä olen halunnutkin - tavallinen tallaus ei sovi minun hermostolleni.

Ajatus Danilo Vallan kirjasta tänään:
"Viisaudet ja viisaus"

"TEOLOGIA omistautuu hengellisille asioille, ja
TIEDE materiaalisille asioille.
FILOSOFIA aloittaa näkyvästä maailmasta ja yrittää selittää näkymätöntä.

"Tiede tutkii,
filosofia miettii,
teologia pakottaa oppeihin.

"RAAMATTU sanoo olevansa viesti JUMALALTA ihmisille
ja Jumalan viestinä se on ehdoton totuus ja virheetön(alkuper.teksteissä)
Sen päämäärä on esitellä JEESUS todellisena elämän lähteenä kaikille,
jotka antavat elämänsä hänelle."

Siunattua olemista sinulle, arvoisa lukijani!

Oma kotini kullan kallis