Kategoriat: Ajankohtaista

Räntäsateisessa säässä köröttelen pendolinolla etelää kohti. Juna on ihmeen täynnä, monet ovat työmatkalla.

Onnistuin siivota eilen kotia ainakin päällisin puolin. Senkin takia raamattupiiri kerran parissa viikossa on mainio asia: on pakko katsoa kotia ulkopuolisen silmin ja moni tavara siirtyy omalle paikalleen, osa komeroon, osa muuten vaan pois silmistä. Kodin ilme piristyy!

Piiri oli jälleen antoisa. Luemme päivän sanasta viikon ja kyseisen päivän tekstit, lisäksi vähän muutakin. Rukoilemme, keskustelemme. Keitin kupin rooibos-teetä kullekin.

Olen siirtynyt kävelemiseen pyöräilyn sijasta. Pinkaisin vielä apteekissa piirin jälkeen, sillä dosettia täyttäessäni totesin tyroksiinien loppuneen tyystin. Eilen olikin kaikin puolin hieno sää vielä illallakin.

Alan epäillä sähköisten laitteitten vaikutusta nukkumiseen ja ylipäänsä terveyteen. Tästä lähtien pidän kännykän keittiössä makuuhuoneen sijaan yön ajan. Tietokoneen suljen viimeistään kahdeksalta illalla. Jospa jatkuvat kierrokset ja haluttomuus mennä nukkumaan johtuvat osittain aivojen liikavirityksestä sähkölaitteiden takia?

Minulla on mukanani pitkä artikkeli kyseisestä asiasta, tutustun siihen matkan aikana.

Kenties ryhdyn tekemään tilauksesta tunikoita tai hameita? Nytkin on tekeillä pari viritystä, mutta ne odottavat lisäinspiraatiota ennen kuin ovat valmiita. Niistä tulee aina mitä tulee, en voi etukäteen päättää. Työn edistyessä se muotoutuu.

En totisesti omaa mitään ompelijan titteliä. Sen takia täytyy hiipiä sieltä, mistä aita on matalin ja käyttää aidanalituskykyjä. Lopputulos on aina yllätys itsellenikin.

Farkkuliivit ja -takit ovat oivallisia kirpputorilöytöjä, sekä farkut, joissa on jotain erityisviritystä. Niitä leikkelen ja yhdistelen. Sain juuri joitakin kivoja puuvillakankaita, joita käytän lisäksi tarpeen mukaan. Tästä tekemisestä kerron Hetki naiselle -tilaisuudessa tammikuussa, kun pidämme Lähimmäiskodin hyväksi kahvitteluhetken naisille. Muutakin ohjelmaa on suunnitelmissa, kuten runoja, yhteislaulua ja Trio Nimettön esitys.

En kuvittele tekeväni ompeluhommia lopun ikääni, vaikka ei minulla ole mitään sitä vastaankaan. Teen kuitenkin niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Ja luulen, että homma vaihtuu, kunhan vammat, jotka korjaantuvat tällä tekemisellä, paranevat. Sitten tarvitsen taas toisenlaista terapiaa. Jumala kyllä antaa keinot!

Antibiootti alkaa purra ja hyvä niin. Tosin aivastelen jatkuvasti täällä junassa, vaikka ei minulla kylmä ole.

Olen lukenut aika lailla Raamattua viime aikoina ja kiitän Jumalaa, että hän on antanut siihen intoa. Omasta voimastani en tee sitäkään, ikävä kyllä. Jumala aina välillä näyttää sen ja ottaa pois lukemishalun. Silloin ymmärrän, että kaikki hyvä tulee Isältämme Jumalalta. Sanan luku hoitaa sisintäni ja antaa rauhaa.

Ari voi hyvin, sanoi hoitaja eilen, kun soitin. Kiitän Jumalaa ja ihmettelen enemmän kuin koskaan ja odotan suuria Jumalalta. Jumala ei petä, hänen suunnitelmansa toteutuu. Jos olemme ymmärtäneet oikein Jumalan suunnitelman, niin Ari paranee vielä tässä ajassa. Mutta tapahtukoon Jumalan tahto, ei ihmisen. Tosi onnellinen olen tästä asiain tilasta.

Siunausta sinulle, arvoisa lukijani, runsain määrin. Herra olkoon sinun kanssasi kaikilla teilläsi, kuten minunkin. Ja hän on, kunhan emme lähde omille teillemme hänen kätensä alta.

Taustalla näkyy Hietasaari, kuva uintimatkalta eilen, jolloin sää oli tosi hieno koko päivän.