Kategoriat: Ajankohtaista

Ruusu äitini kukkapenkistä Nivalasta, kun kävin siellä pari viikkoa sitten

Sateinen, tuulinen sää. Otsikko 1 Kor 8:6. jakeesta.

Muumilottoa ja etanapeliä pelasimme Saran kanssa tänään moneen kertaan. Minä sain joka kerta sen alustan, jossa on Haisuli. Sara ottaa aina kaksi samaa alustaa, minä saan ne kaksi muuta. Tai kuka nyt hänen kanssaan pelaakaan. Sara EI halua Haisulia! Ymmärrän hyvin, miksi ei.

Minä luulin Pikku-Myytä ja Mymmeliä yhdeksi ja samaksi, mutta nyt erotan ne keskenään, Sara neuvoi. Myös "Nispu", täti, poliisi ja muut hahmot selkisivät. Näin sitä oppii vanhakin koira uusia juttuja.

Huomisaamuna hurautan junalla Tampereelle, kyläilen Teron ja Karoliinan luona ja köröttelen kotiin autollani, joka "muuttaa" kanssani kotiin kesän jälkeen. Jo olen sitä kaivannutkin.

Eilisiltana minulle sattui haaveri. Pudotin kuuman uunipeltin ukkovarpaalleni nurkka edellä. Tai en pudottanut, vaan se putosi omia aikojaan. Etsin kylmäpussin varpaalle, majoituimme Saran kanssa tunniksi lukemaan sohvalle, varpaan turvotus laski. Nyt se on vain sinisen kukertava, mutta ei kipeä.

Hyvä, kun putosi omalle varpaalleni, eikä Saran.

On mukava, kun Sara jaksaa kuunnella lukemista, koska itse nautin siitä. Meidän pojat varsinkaan eivät halunneet istua kauan aloillaan, kun olisin lukenut heille.

Onnistuimme sateiden välissä käydä kylällä Saran kanssa. Kaupasta haimme maitoa ja nallemagneetin Saralle. Hän oli siitä hyvin onnellinen ja piti sitä kädessään, kun poikkesimme vakioreittiämme Harjun leipomoon kahville ja mehulle. Sain jopa vähän auttaa Saraa, sillä hän halusi pitää magneettia kädessään koko ajan.

Taivas on mustankirjava, vaikka aurinko paistaa toiselta puolelta taivasta. Vietämme saunailtaa, ja kuulostaa siltä, että Sara tykkää yhtä vähän tukanpesusta kuin lapset yleensä. Vai tietääkö joku lapsen, joka pitää siitä, että sampoota laitetaan tukkaan? Aika tuskaa se oli, kun omat lapsemme olivat pieniä. Nyt saan mummona nauttia vain parhaista hetkistä, ja vanhemmat saavat huolehtia ikävistä velvollisuuksista. Näin sen tuleekin olla.

Nyt saunaan. Hyvää viikonloppua, arvoisa lukijani!

Sara seisoo jakkaralla, jonka Jyrki sai mammalta ja paapalta pienenä. Koirannaama pitää olla aina tiettyyn suuntaan, ennen kuin Sara haluaa nousta pesemään käsiään.