Kategoriat: Ajankohtaista

Ystävien kanssa kunnon pyörälenkillä ruokapaikan ja kirpparin kautta. Emme siis mattopyykillä!

Raikas tuuli, aurinkoista, mitä parhain pyöräilma! Otsikko 1 Joh 4:10 jakeesta.

Ihana päivä!

Nukuin aamuyön sohvalla, kun uni ei tullut vuoteessa. Oli kylmä ja kuuma, väsy mutta unta en saanut. Aamu tuli kuitenkin kauniina ja valoisana.
"Niin kuin päiväs
niin on voimas varmaan"
lukee ystävältä saamassani puisessa kuukausikalenterissa.

Onnistuin kuitenkin Jumalan armon ja kahvin avulla hinaamaan itseni aamutoimiin. Aioin hakea maton Amekin luota tupani lattialle, joten lattia oli pakko pestä. Ja jotta maton voi laittaa puhtaalle lattialle, on myös ikkuna pestävä; senhän tajuaa lapsikin!

Niinpä rehkin olan takaa hiki niskassa. Välillä kävin poliisiasemalla tunnustamassa rötöksiäni (= parin viikon takainen ylinopeus)ja jatkoin töitäni.

Ystäväni tulivat sovitusti meille ja kiidimme baanalle pyörinemme. Ajelimme ympäri Kivihakaa ja Sepänkylää. Kävimme moikkaamassa entistä kotiani ohi huristellessamme. Matto ja muuta tuiki tarpeellista tarttui mukaamme kirpputorilta. Itse ostin vetoketjuja ja vuorikangasta pussukoita varten.

Luulin saaneeni pöytäkoneen kuntoon, kun puhdistin hiiren perusteellisesti. Tänään se ei sitten taas toiminutkaan. Kone leikkii kissa-hiiri -leikkiä aivan selvästi, mutta se ei minua innosta kovin.

Lähden uimaan, on tosi kuuma. Tapaan siellä erään tuttavan ja saamme vaihtaa kuulumisia.

"Luopumisen taito on
onnemme avain", sanoo Walter Trobisch Danilo Vallan päivän tekstissä.

Joku toinen on sanonut, että sen mistä luovumme, sen saamme pitää.
Mitähän tämä voisi tarkoittaa meidän kunkin elämässä?

Eila Kurkela kirjoittaa upeasti suolasta, joka kristityssä tulisi olla. Kuten ruoka menee pilalle, jos se tönkkösuolataan, samoin se pilaantuu ilman suolaa. Viisautta tarvitaan, että käyttäisimme suolaa sopivasti, hyvällä maulla!

Kerron siitä paremmalla ajalla; teksti ansaitsee tulla julki, sillä siinä on paljon ajattelemista itsellenikin.

Siunausta arvoisa lukijani! Rukoillaan vielä aurinkoisia päiviä ja sateen väistymistä, niin että viljasato saadaan talteen pelloilta.

Kauniit kukkaset tänä kesänä Tammikartanon lammen rannassa