Kategoriat: Ajankohtaista

Pohjoisen puoleisella kuistillamme säilyvät varjokukat hyvin.

Hellettä auringossa, raitista tuulen tielle sattuessa. Otsikko Saran yksi usein käyttämä.

Jos lapsenlapsi ei halua tehdä jotain, hän toteaa, ettei taavi.

Näin tapahtui muun muassa, kun laitoin hänelle kylpyvettä ja -vaahtoa runsain määrin. Lelu-ukkelit pääsivät kylpyyn ja Sara kuivasi ne huolellisesti kylvyn jälkeen. Kun erilaisia kieroja konsteja käytellen yritin saada neitoa itseään punkkaan, tämä vain totesi: "Ei taavi!" Ei siis tarvinnut ja sillä siisti.

Tänään retkeilin Saran kanssa takapihallamme viltin päällä. Söimme kunnon sapuskat pitkän kaavan mukaan. Eräs naapurin lapsista teki temppuja vieressämme potkimalla palloa, mutta se ei meitä häirinnyt. Me tytöt vaan söimme eväitä ja kippasimme maitoa päälle.

Iltapalan aikaan meille tuli pikkarainen erimielisyys. Sanoin painokkaasti, että mummoa pitää totella. Sara ei ollut vakuuttunut asiasta, vaan totesi, että äitiä ja isiä pitää totella. Yritin lisätä mummoa samaan listaan, mutta en ole varma, toimiko Sara samoin.

Olin tapaamassa Aria tänään iltapäivällä. Jyrki haki hänet pihalle, Maarit ja Sara menivät kävellen rattaiden kanssa ja minä pyörällä perässä. Sara lauloi paapalle Jumala loi ja Jumalan kämmenellä sen verran kuin osasi ja lähetti hellyttäviä lentosuukkoja erään lastenlaulun lopuksi.

Ari yski ja oli hyvin limainen koko ajan ja lopuksi hän simahti. Yleensä yskimisvaihe kestää sen verran ja sitten tilanne rauhoittuu. Jyrki lähti viemään Aria sisälle ja minä lähdin kirjastoon.

Kirjasto oli jo menossa kiinni, mutta onnistuin kaapimaan muutaman mielenkiintoisen näköisen opuksen mukaani. Kirjoja pitää olla lukemista odottamassa, muuten elämästäni ei tule mitään. Yhden filminkin lainasin, mutta en ole varma, tulenko katsoneeksi sitä. Lukeminen on kuitenkin minun juttuni.

Jyrki sai pöytäkoneeni kuntoon. Virtalähde piti vaihtaa, entinen vaikeni tyystin. Minulta olisi mennyt loppuelämä koneen korjaamiseen, enkä olisi onnistunut sittenkään. Jyrki sen sijaan pyörähti kaupassa ostamassa jotain, asensi sen ja kone toimi taas. Tuollaisia ovat asiantuntijat, minunlaisiani epäasiantuntijat; ainakin, mitä tietokoneisiin tulee.

Tänään en ennättänyt ollenkaan uimaan, mutta jospa huomenna tai viimeistään sunnuntaina.

Siunatkoon sinua, arvoisa lukijani, sekä minua ja kaikkia rakkaitamme kolmiyhteinen Jumala; Isä, Poika ja Pyhä Henki. Aamen