Kategoriat: Ajankohtaista

Kauniit lehdet posliinikukassani, mutta kukat antavat odottaa itseään.

Aurinkoista, mutta tuuli oli viileä. Otsikko hengellisestä laulusta.

Kuppilan nurkkauksessa juttelimme Isobelin kanssa aamusella ja ryystimme kahvia leivoksen kera. Tai minä otin sitruunapullan, joka on minun makuni mukainen pulla.

Kurvasin tapaamisen jälkeen uimaan, vaikka käsivarteni olivat huurteessa päivän viileyden takia. Uimisen jälkeen viileydet olivat menneen talven muistoja, kun verenkiertoni sai vauhtia.

Kävin kirjastossa lukemassa paria kuvalehteä ja nautin hetkestä. Päivän Pohjalaisen näin vain kaukaa, sillä lehdellä oli vientiä. Löysin taas yhden kirjan vaihtopöydältä - aivan niin kuin ei minulla olisi pöydät ja tuolit väärällään lukemista!

Geisha-karkkipapereita ottaisin mielelläni, jos joku sattuu niitä napostelemaan näin kesäaikaan: niistä tehdyt pussukat lienevät mieluisimpia, vaikka kaikenlaisista ihmiset näyttävät pitävän. Muutenkin varastoni on ihmeesti ehtynyt, vaikka olenkin tehnyt vähemmän kesän aikana niitä.

Tein toisen version pullonkantopussukasta. Testasin myös eilen tekemääni, ja se toimii kyllä. Voin lähteä vuorille pelastamaan eksyneitä pussukka kaulassani niin kuin se taannoinen koira tynnyri kaulassaan. Tai sitten juon siitä ihan vain itse, kun jano yllättää, kuten tein tänään.

Ompelin peruspussukan geishoista sekä marimekon kankaasta meikkipussin, jonka vuori on ex-kahvipussi marimekkoisine sisätaskuineen. Pakkasin kankaat pois hetkeksi: huomenna saan vieraita.

Sara, pikkuinen lapsenlapseni, oli osannut sanoa kysyttäessä, että hän menee huomenna mummon luo, ja siellä on bussi. Ja mummo leikkii Saran kanssa sillä. Mummo olen minä ja minulla on tupperwaren koulubussi, jolla siis leikimme hänen kanssaan loppuviikolla.

Ehkä innostun leipomaan aamulla, ehkä en. Hiivaa ostin, jauhoja ja perunoita. Imuria aion myös heiluttaa huomenissa.

Mutta nyt menen saunaan ja luen romaania sen jälkeen.
Ole siunattu, hyvä lukijani!

jk. Tilli maistuu muuten suurenmoiselta vihersalaatissa!

Uusi pullopussukka. Geisha-pussukat ovat haluttuja: karkkipaperit alkavat loppua!