Kategoriat: Ajankohtaista

Pihakukkaset hehkeimmillään!

Helle! Otsikon teksti kertoo, että niin kauan kuin Salomo eli, asuivat Juuda ja Israel... Daanista Beersebaan asti.

Tulihan se helle viluisen kesäkuun jälkeen. En mitään helteitä rakasta, mutta syksy tuntuu sitäkin mukavammalta, jos kesä on ollut lämmin.

Pojan perhe siirtyi mummolasta mummilaan. Minä pesin lakanat ja lattiat. Siivous on helppoa, kun ei ole turhia mattoja lattialla.

Kuvassa näkyvät punavalkoiset matot ovat minulla myynnissä tori.fi:ssä. Olen pessyt ne, enkä mielelläni laita enää noin isoja mattoja lattialleni. Voi olla, että kovalla pakkasella olen toista mieltä, mutta tällä hetkellä olen räsymattojen kannalla. Niitä on helpompi naisihmisen puistella ja pestä.

Olen tullut siihen tulokseen, että minä en osaa kunnolla huvitella. Toisin sanoen en ole oppinut sellaiseen lapsena, ja aikuiselämäni on vastannut lapsuuden työpainotteista laatua. Luultavasti en olisi selvinnytkään ilman kykyä selviytyä kovista vaatimuksista.

Hyviä muistoja minulla on kuitenkin runsaasti lapsuudesta - niihin liittyy aina työ:
- yhdessä perheen kanssa mustikkametsässä juomassa eväskahveja
- yhdessä perheen kanssa niityllä seivästämässä heiniä ja tappamassa hiiriä isän kanssa ojista. Isä nitisti hiiret, minä vain mölysin ojan toisessa päässä, mutta yhteistyötä joka tapauksessa
- yhdessä perheen kanssa ladossa sadetta pitämässä niityllä. Äiti paistoi makkaraa kaasuliedellä, me istuimme jalat heinäsäkeissä, kun oli niin kylmää ja märkää. Makkara maistui ja on maistunut sen jälkeenkin.

Tänään menen kihlajaisiin avustamaan. Arin luona kävin keskiviikkona, enkä tiedä, menenkö huomenna vai maanantaina seuraavan kerran. Menen sitten, kun jaksan.

Kuten sanottu: olen korviani myöten täynnä sairaalamaailmaa, enkä tahdo tappaa itseäni menemällä sinne edes Arin takia. Suhteeni Ariin ei ole tietenkään muuttunut, vaan kyse on hengissä pysymisestäni. Jumala pitää kyllä Arista huolen.

Olen hyvä neuvomaan toisia, että on pidettävä itsestään huolta. Itsestäni en osaa huolehtia. Yritän kuitenkin kovasti opetella.

Nyt painelen sohvalle lukemaan ja juomaan kahvia.

Sinulle siunausta tänään, arvoisa lukijani!

Kotini on linnani: puhdas sininen matto on mainio sohvanpäällinen! Kuumuus pysyy paremmin ulkona, kun ikkunat ovat kahvipussein peitetyt.