Kategoriat: Ajankohtaista

Poimin kauniin kesäkimpun itselleni. Laitoin mäntysuopaa kukkaveteen, eikä ötököitä ole enää näkynyt terälehdissä.

Pilvinen aamu, vähitellen aurinko tulee esiin.

Sydämelliset onnitteluni veljelleni Juhalle, jota sanomme Jussiksi. Lisäksi Jussarille, Juho-kummipojalle, Juho-veljenpojalle, Jukka-sukulaiselle ynnä muille lukuisille saman nimisille. Nimikirja kertoo seuraavaa:

"Johannes, Juhani, Jussi, Jukka, Juha, Juho, Juhana, Janne, Jani"

"Johannes on raamatullinen nimi, jonka hepreankielinen muoto on Jochanan, `Jahve on armollinen`. Merkittävin Raamatun Johanneksista on Johannes Kastaja, jonka syntymäpäivän vietosta kesäkuun 24:ntenä on tietoja aina 400-luvulta saakka.

"Nimestä on Suomessakin runsaasti muunnoksia. Almanakkanimistä Jukka on lähinnä karjalaista perua, Janne ruotsin vaikutusta ja Jani vanha pohjalainen pojannimi." -Kutsu vaikka kukkaseksi; toimittanut Pirjo-Riitta Syrjänen

En ehtinyt eilen laittaa edes kuvia Ajankohtaiseen, vaikka aikomus oli. On runsaudenpula kauniista kukkakuvista!

Kävin uimassa eilen jo varhain. Kaupungilla ajeli vain muutama pyöräilijä. Ihmettelin näkemieni miesten kesäasuja: boksereilta ja aluspaidoilta heidän asunsa näytti, enkä nähnyt vain yhtä heppua tällä lailla pukeutuneena.

Yhteen nuoreen mieheen en olisi kiinnittänyt edes huomiota, mutta hän pälyili minua sen näköisenä, että mielenkiintoni heräsi. Epäilen hänen heränneen jossain puskassa päällyshousut varastettuina, kun hänen asuaan vilkaisin.

No, kukin taaplaa tyylillään.

Minä yritän selviytyä luovuuteni varassa, vaikka kai edellä mainittukin toiminta on jonkin asteista luovuutta.

Menossa on pitsipuserovillitys, ja minulla on tekeillä useampia luomuksia. Kuvia seuraa, kun ennätän saada valmista aikaan. Pussukoitakin on vaiheessa ja pyhien mentyä jatkan uurastustani vähin erin sitä mukaa kuin voimia on ja hyvältä tuntuu.

Kyse ei siis ole varsinaisesti ahkeruudesta, vaan tarpeesta pysyä hengissä, kasassa ja pinnalla. Olen uupunut ja rasittunut.

Yritän levätä, mikäli mahdollista ja kykenen.

Tänään menen Arin luo kuitenkin, sillä eilen en ollut. Sen sijaan olin nuorten mukana rippijuhlissa Manilassa. Illalla vielä pyöräilin TaTen luo, TeKa ja Petri olivat siellä myös. Taidanpa jatkossa käyttää noita lyhennyksiä, kun en jaksa kirjoittaa monia nimiä. Jyrki, Maarit ja Sara ovat samaa kaavaa käyttäen siis JyMaSa:)

Katsoimme jalkapallo-ottelun. Lopulta minäkin pääsin kärryille, että kyse oli Espanjan ja Ranskan välisestä kisasta, jonka Espanja voitti 2-0. Minua kiinnosti enemmän tuomareiden kauniin väriset paidat.

Auringon innoittamana lähden varmaan uimaan ennen sairaalaan menoani. Voi hyvin, arvoisa lukijani!

Lumipalloheisi vai mikä lie nimeltään tämä kaunotar - Manilan pihassa kukoistaa useita tällaisia!