Kategoriat: Ajankohtaista

Pesin mattoja helpolla systeemillä: swipe-vedessä liottamalla!

Aamulla pilvistä, aurinko paistoi loppupäivän. Kesäistä, vaikkakin viileähköä.

Luin kirjaa neljään asti, uni ei maistunut. Nälkä alkoi kurnia suolissa, mutta vältyin yösyömiseltä. Oli kolotusta jaloissa, villasukilla ja säärystimiä käyttämällä oloni parani.

Aamusella tein pussukkahommia. Vietin aikaa hiljaisuudessa samalla tai kuuntelin klassista instrumentaalimusiikkia. Se on rauhoittavaa ja hoitavaa. En jaksa ottaa paljon vastaan, tarvitsen paljon ylhäistä yksinäistä seuraani.

Kävin juttelemassa Asiantuntijan kanssa yhdeksältä. Yhdentoista jälkeen menin kantapaikkaani hiustenleikkuuseen. Krise sanoi, että hiukseni ovat vahvistuneet ja paksuuntuneet kovasti viime kerran jälkeen! Minähän ohentelin niitä jo itse tässä välillä, kun ne olivat niin raskaat ja menivät lyttyyn.

Vein kirpparille kassillisen tavaraa ja samalla ostin rippilapsille kirjoja. Viereisestä putiikista löysin saavin, 65 litraisen, sekä 50 litran vetoisen säilytyslaatikon. Ostin ne ja retuutin kotiin. Matonpesun jälkeen voin säilyttää kankaitani laatikossa.

Kotona laitoin äidin ohjeen mukaan swipea lämpimään veteen saaviin ja maton sinne likoamaan. Tunnin ajan huiluuttelin silloin tällöin mattoa. Sitten huuhtelin säilytyslaatikossa. Nyt narulla roikkuu monta mattoani. Säätiedon mukaan ei sadetta pitäisi tulla. Toivon saavani matot kuivaksi. Jatkan työtä huomenna.

Ensi kertaa olin Pikipruukin asukasyhdistyksen kokouksessa. Samalla reissulla menin uimaan. Viihdyin vedessä 16 minuuttia, enkä olisi malttanut tulla pois sittenkään, sillä vesi on ihanaa. Käteni ovat vahvistuneet uimisesta. Kelluin monta kertaa - vedessäretkotus on sangen rentouttavaa!

Aina vaan lokki hautoo rannalla pesässään: pihallamme sen sijaan on täysi meteli poikasten viilettäessä pitkin pihaa ja vanhempien niitä komentaessa.

On nukkumisen aika. Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

Virsi 263:4:

Parhainkin riemu päällä maan
pois haihtuu varjon lailla,
vaan taivaan riemu milloinkaan
ei muutu autuailla.
Se autuus, joka nyt ei näy,
tuhannen tuhat kertaa käy
ylitse aavistusten.

Ompelin useita geisha-pussukoita - ohessa käyttämäni vuorikankaat näihin pussukoihin.