Kategoriat: Ajankohtaista

Kiva idea keskustan ravintolalla. Neljän ikkunan edessä iso amppeli korkealla tiiliseinällä.

Sää jatkuu samanlaisena.

Loistopäivä, vipinää.

Aamupäivällä jatkoin siivousurakkaani: keittiön kaapit nyt putsissa, lieden taustakin pesty. Laatikoiden vetolautojen alareunaa en ollut koskaan hoksannut pestä. Nyt pesin nekin puhtaaksi valumisista. Näköjään osaan joskus olla harvinaisen pikkutarkka, vaikka harvemmin sentään.

Iltapäivän alussa lähdin kiitämään. Naisten käsityöpiiriin minun oli mentävä leuhkimaan uudella puserollani ja kovasti se saikin kehuja. Olen oikein iloinen, että onnistuin, vaikka kuten vieraskirjassa paljastan, aivan ongelmitta työ ei sujunut. Pääaukko tuli vino, koska se tuli lähemmäs toista olkapäätä.

Ongelmat ovat selvittämistä varten. Virkkasin vähän hämäystä: lisäsin kukkasen, niin että silmä osuu siihen. Kudoin resorin pääntien ympärille virkkauskierroksen lisäksi. Vinot kaula-aukot ovat kuulemma muotia, mutta minulle riittää, että olkapääni ovat vinossa ja pääni kierossa. Olkoon edes pääaukko jotenkin kohdallaan.

Kahvihetken herkkuja nautittuani (almondy-kakkua, suklaapalleroita, pari palaa raparperipiirakkaa; jotain mainitakseni) vilahdin kotiin katsomaan, onko odottamaani postia tullut. Oli. Posti muassani kiidin Kelaan. Sieltä selvisin pikaisesti meren rantaan.

Vaikka tuuli oli edelleen pohjoisessa, uin noin 13 minuuttia. Uimalakki suojaa päätä ja korvia tuulelta ja pärskeiltä. Uin, kelluin ja voimistelin. Kelluessa rentoudun täydellisesti. Sellaista on varmasti taivaassa!

Kirjaston kautta kurvasin hakemaan uutta pankkikorttiani, joka nettirosvojen takia piti vaihtaa. Jouduin käymään pankissa parikin kertaa, kun kortti ei pelittänyt.

Ostin torilta punaisen pegonian pohjoiskuistilleni. Se on nätti!

Tulipa mieleeni mennä verta luovuttamaan ja sen tein. Nyt veripalvelupaikka on katutasolla Kauppapuistikolla. Jouduin odottelemaan, mutta eipä haitannut. Lopuksi join kahvia, söin jäätelön ja voileipiä sekä luin päivän lehden.

Kävin levättyäni ostamassa kivennäisvettä. Se tekee hyvää iholle ja laihduttaa, tiesivät naiset käsityökerhossa kertoa. Muitakin naisellisia tietoja jaoimme, mutta niitä en kerro, koska miehetkin saattavat eksyä sivuilleni.

Aloitin Sotaorvon juoksuhauta -kirjan lukemisen tänään. Sain kirjan postissa junassa tapaamaltani Jaakko Kustaalta. Kiitos hänelle! Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta; vielä minulla on hänen runokirjansa kesken, sillä runoihin pitää keskittyä eri lailla kuin romaaniin.

Herra siunatkoon sinua, arvoisa lukijani! Virren 571 veisasimme naisten kanssa tänään kokonaan, mutta tässä vain ensimmäinen säkeistö mutusteltavaksi:

1.
Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks luopi,
sen kutsuu elohon.

Kirkollisia tulppaaneja. Kaupungin kirkon edessä. Kauniita!