Kategoriat: Ajankohtaista

Tänään ei sada, mutta kova tuuli kuten eilenkin. Otsikko Joosuan 3. luvusta.

Tämä pikkuläppärini tilttasi eilen ja tänään, kun yritin poimia vanhempia kuvia näkyville. Ei onnistunut, kone ei jaksanut kai kaivella menneitä. Siihen ei pitäisi kenenkään muunkaan sortua.

En osaa laittaa uusia kuvia, joten pyörittelen samoja kunnes saan pöytäkoneeni kuntoon. Toivon sen tapahtuvan lähiviikkoina.

Kuntokurssimme loppui eilen. Annoimme palautetta toisillemme ja saimme sitä myös kurssin vetäjiltä. Olin hyvin otettu, kun joku kirjoitti minusta, että "kaikkien kanssa toimeen tuleva". Monta muutakin nostattavaa sanaa sain.

Koin veden hurmaa eilisaamuna: sain pulikoida yksin tunnin ajan lämpimässä uima-altaassa. Lauloin, rukoilin ja voimistelin. Välillä kelluin kohot jaloissani ja niskassani. Kättä ja jalkaa heilutin sen verran toisinaan, että tunsin veden kevyen vastuksen. Se oli ihanampaa kuin osaan kuvailla!

Uimahallissa näyttäisi olevan vesijumppaa joka päivä. Aion mennä mahdollisesti jo huomenna sinne.

Heräsin seitsemältä ja pinkaisin pyörällä uimaan. Tuuli oli hyinen, mutta tuollaisesta pikkuseikasta en viitsi piitata. Uin kolmen rukouksen uintini, roikuin kaiteissa loppurukoukseni ajan ja voimistelin pukuhuoneessa. Tuo voimistelu on hiukan laajempi kuin Mr Beanin aamujumppa.

Hyvällä mielellä join aamukahvini, söin leseeni ja nielin pillerini. Nyt minulla on salaattiannos edessäni sekä pitsaa, jota tein pyhänä. Laihdutuspillerieni ansiosta painoni ei ole noussut, mutta ikävä kyllä ei grammaakaan laskenut, vaikka niillä kai pitäisi olla sellainen vaikutus?

Ostin uimasta tullessani automaatista junalipun Runoilijattarenpolulle, tai ainakin lähimaisemiin. Konetta piti vähän potkia, noin vertauskuvallisesti, että sain ulos maksamani lipun.

Matkalippu plakkarissa ja pussukkakassi toisessa hyppään päiväjunaan ja menen tapaamaan kirjallisia kollegoitani. Olen odottanut tätä tapaamista ja se on minulle ilo!

Päivän virsi olkoon 505, joka oli myös rippivirteni juhannuksena 1974.

1.
Valtiaamme, kunniaasi
soivat ääret taivaiden.
Nuori kansa virteen yhtyy
kiitostasi veisaten.

2.
Anna meille puhdas mieli,
voitontahto, rohkeus.
Auta, että alkaa voisi
myöskin uskon kilvoitus.

3.
Herra Jeesus, siunaa meitä,
anteeksi suo syntimme.
Vilpistä ja kovuudesta
meidät kaikki varjele.

4.
Suojaa, Herra, Suomen maata,
raittiiksi tee kansa sen.
Maailmalle anna rauha,
anna armo yhteinen.

Jaakko Haavio 1962. Virsikirjan lisävihkoon 1963.

Jumalaan turvaten jatkan tätä päivää sinullekin, arvoisa lukijani, siunattua, kiitollista mieltä, sillä "kiitollinen mieli on kuin alituiset pidot"!